120 δόσεις ρύθμιση στην εφορία , ΕΝΦΙΑ δόση , ΦΠΑ τριμήνου : Φορολογικά ΝΕΑ

0
111

120 δόσεις ρύθμιση στην εφορία , ΕΝΦΙΑ δόση , ΦΠΑ τριμήνου : Φορολογικά ΝΕΑ  – Ολοκληρώθηκε η προθεσμία.

Ειδήσεις: Ολοκληρώθηκε η λειτουργία της νέας πλατφόρμας για τους πληγέντες από την πανδημία, που έχασαν τη ρύθμιση των 100 και 120 δόσεων, από τον Μάρτιο έως και τον Νοέμβριο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Μέσω του myBusinessSupport, οι ενδιαφερόμενοι, μπορούσαν να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση επανένταξής τους στο ίδιο καθεστώς ρύθμισης με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις για την υπολειπόμενη οφειλή και για τις δόσεις, που απέμεναν.

Σύμφωνα με το protothema.gr, για την επανένταξη στις ρυθμίσεις, οι φορολογούμενοι έπρεπε να υποβάλουν υπεύθυνη δήλωση και να καταβάλουν, έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020, τη δόση Δεκεμβρίου 2020 .

Για πληρωμές, που έγιναν στις 31 Δεκεμβρίου 2020, η επανένταξη θα ολοκληρωθεί έως και την Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2021. Στη συνέχεια, στην Προσωποποιημένη Πληροφόρηση, στο myTAXISnet, θα επικαιροποιηθεί η εικόνα της ρύθμισης (δόσεις, ποσά, ημερομηνίες καταβολής). Διευκρινίζεται ότι οι αιτήσεις επανένταξης ρυθμίσεων στον Εξωδικαστικό Μηχανισμό Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων (ν. 4469/2017) πραγματοποιούνται στην Επιχειρησιακή Μονάδα Είσπραξης (Ε.Μ.ΕΙΣ.) της ΑΑΔΕ.

120 δόσεις ρύθμιση στην εφορία , ΕΝΦΙΑ δόση , ΦΠΑ τριμήνου : Φορολογικά ΝΕΑ – Οι σκέψεις της κυβέρνησης.

Ο Ιανουάριος έχει φόρο εισοδήματος (την προτελευταία δόση), ΕΝΦΙΑ (επίσης την προτελευταία δόση), ΦΠΑ (Δεκεμβρίου για τις εταιρείες με διπλογραφικά βιβλία, αλλά και δ’ τριμήνου για τις εταιρείες με απλογραφικά βιβλία) και φυσικά τις δόσεις των ρυθμίσεων.

Όπως σημειώνει to naftemporiki.gr, αναστολές φορολογικών υποχρεώσεων είναι δεδομένο ότι θα υπάρξουν, αλλά το ζήτημα είναι πόσο «βαθιά» θα αποφασίσει αυτή τη φορά να πάει το υπουργείο Οικονομικών. Η αναστολή των ρυθμίσεων είναι δεδομένη. Επίσης, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα ζητηθεί από πληττόμενους και μη να καταβάλλουν κανονικά τη δόση του φόρου εισοδήματος και του ΕΝΦΙΑ. Αυτό που «παίζεται» είναι το τι θα γίνει με τον ΦΠΑ.

Η όποια αναστολή εγκριθεί θα είναι και πάλι μέχρι τον Απρίλιο. Βέβαια, πλέον έχουν συσσωρευτεί πολλές υποχρεώσεις για τον Απρίλιο, οι οποίες στην πράξη θα αποδειχτεί ότι δεν θα μπορούν να εξυπηρετηθούν με τις 12 άτοκες ή τις 24 έντοκες δόσεις που έχει ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομικών, ειδικά αν έχουν παράταση των περιοριστικών μέτρων μέχρι τότε.

Το πιθανότερο είναι ότι θα υπάρξει γενική παράταση της αναστολής για ένα τρίμηνο (ώστε οι δόσεις να ξεκινήσουν από τον Ιούνιο), αλλά και αύξηση του αριθμού των δόσεων, σε συνάρτηση, όμως, με την απώλεια εσόδων και τη ζημιά που έχει υποστεί η κάθε επιχείρηση. Αυτή όμως είναι μια απόφαση που θα ανακοινωθεί αργότερα.

Όχι όμως την τελευταία στιγμή, καθώς, όπως αναφέρει και αρμόδιος κυβερνητικός παράγοντας, οι επιχειρήσεις πρέπει να έχουν ξεκάθαρη εικόνα για το τι θα γίνει προκειμένου να κάνουν τον οικονομικό τους σχεδιασμό.

Συντάξεις ΝΕΑ : ΟΑΕΕ, Δημόσιο , ΔΕΚΟ, ΝΑΤ , Αναδρομικά κληρονόμων – ΕΦΚΑ εισφορές

Τι και πότε θα εισπράξουν οι συνταξιούχοι τα αναδρομικά ΙΚΑ, ΔΕΚΟ , Δημοσίου , 534 ευρώ, ΟΠΕΚΕΠΕ

Προς λήξη οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης στο https://www.aade.gr/mythermansi – 534 ευρώ

Πηγή: tilegrafimanews.gr