26η Οκτωβρίου: Η Θεσσαλονίκη τιμά τον πολιούχο της – Πλήθος κόσμου στον Άγιο Δημήτριο

0
132

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται από σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κα. Κατερίνα Σακελλαροπούλου προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις για τον τριπλό εορτασμό του πολιούχου Αγίου Δημητρίου, καθώς και των επετείων της απελευθέρωσης της πόλης και της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Στις 8.00 πραγματοποιήθηκε η έπαρση της ελληνικής σημαίας στο μνημείο του Λευκού Πύργου με μέριμνα του Γ’ Σώματος Στρατού και του Δήμου Θεσσαλονίκης, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στις 11.30 είναι η επίσημη δοξολογία για την εορτή του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου και την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης (1912), στον Ιερό Ναό του Πολιούχου Αγίου Δημητρίου, χοροστατούντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου.

26η Οκτωβρίου: Η Θεσσαλονίκη τιμά τον πολιούχο της - Πλήθος κόσμου στον Άγιο Δημήτριο 26η Οκτωβρίου: Η Θεσσαλονίκη τιμά τον πολιούχο της - Πλήθος κόσμου στον Άγιο Δημήτριο 26η Οκτωβρίου: Η Θεσσαλονίκη τιμά τον πολιούχο της - Πλήθος κόσμου στον Άγιο Δημήτριο 26η Οκτωβρίου: Η Θεσσαλονίκη τιμά τον πολιούχο της - Πλήθος κόσμου στον Άγιο Δημήτριο 26η Οκτωβρίου: Η Θεσσαλονίκη τιμά τον πολιούχο της - Πλήθος κόσμου στον Άγιο Δημήτριο 26η Οκτωβρίου: Η Θεσσαλονίκη τιμά τον πολιούχο της - Πλήθος κόσμου στον Άγιο Δημήτριο 26η Οκτωβρίου: Η Θεσσαλονίκη τιμά τον πολιούχο της - Πλήθος κόσμου στον Άγιο Δημήτριο

26η Οκτωβρίου: Η Θεσσαλονίκη τιμά τον πολιούχο της - Πλήθος κόσμου στον Άγιο Δημήτριο

Στις 13.30 θα παρακαθίσει σε γεύμα στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης και το απόγευμα στις 18.30 θα μεταβεί στην τελετή εορτασμού του πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου, της 110ης επετείου της απελευθέρωσης της πόλης και του έπους του ’40 στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Τέλος, το βράδυ στις 21.00 θα μεταβεί σε δεξίωση στο δημαρχιακό μέγαρο.

Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ενώ θα δώσουν το “παρών” ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, εκπρόσωποι κομμάτων και των τοπικών αρχών.

Ο «Ζεύς» στον ουρανό της πόλης

Δοκιμαστικές πτήσεις πραγματοποίησαν αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας πάνω από τη Θεσσαλονίκη.

Όσοι βρέθηκαν στη νέα παραλία, σήκωσαν τα βλέμματά τους ψηλά για να δουν το εντυπωσιακό θέαμα και έσπευσαν να φωτογραφίσουν με τα κινητά τους τηλέφωνα τις διελεύσεις.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr