28η Οκτωβρίου: Ώρα αποφάσεων για τις παρελάσεις – Οι εξελίξεις

0
115
28η-οκτωβρίου-ώρα-αποφάσεων-για-τις-παρ

28η Οκτωβρίου: Ώρα αποφάσεων για τις παρελάσεις – Οι εξελίξεις

Ειδήσεις: Ο Άδωνις Γεωργιάδης ξεκαθάρισε πως δεν θα υπάρξει γενική απόφαση για την πραγματοποίηση των παρελάσεων της 28ης Οκτωβρίου. Τι κρίνει τις εξελίξεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Δεν θα υπάρξει γενική απόφαση σχετικά με τις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου, οι αποφάσεις θα ληφθούν ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα της κάθε περιοχής, ξεκαθάρισε ο Άδωνις Γεωργιάδης, αναφορικά με το ζήτημα των παρελάσεων. Όπως είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ:

«Η Θεσσαλονίκη μπαίνει στο “κόκκινο”. Ό,τι αποφάσεις ληφθούν για τις παρελάσεις για τις περιοχές που είναι στο “κόκκινο” θα ισχύουν και στη Θεσσαλονίκη. Ό,τι αποφάσεις ληφθούν για τις περιοχές που είναι στο “πράσινο” θα ισχύσουν στο “πράσινο”.»

Ο κ. Γεωργιάδης πρότεινε στους Θεσσαλονικείς να εμβολιαστούν γρήγορα, λέγοντας ότι με 53% μέσο όρο εμβολιασμένων, πρόκειται για μία περιφέρεια με τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού σε όλη την επικράτεια αλλά και την Ευρώπη.

Σε ερώτηση εάν η κυβέρνηση φέρει ευθύνες για το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού, ο υπουργός δήλωσε κατηγορηματικά ότι σίγουρα δεν ευθύνεται η κυβέρνηση, καθώς δεν υπήρχε κάτι άλλο που να μην έπραξε.

Την ίδια ώρα επιφυλακτικοί έως και αρνητικοί για τις παρελάσεις εμφανίζονται αρκετοί ειδικοί. Πριν τον Άδωνι Γεωργιάδη ο ιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης τάχθηκε κατά των παρελάσεων σημειώνοντας πως πρέπει να παρθούν μέτρα για να «σώσουμε« τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά και να μην έχουμε επανάληψη του περσινού χειμώνα.

«Με 2.000 κρούσματα και 40 νεκρούς την ημέρα δεν γίνεται. Παίζουμε επικίνδυνη ρουλέτα. Είναι αστείο να μιλάμε για παρελάσεις, πάμε να σώσουμε τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Παράλληλα σημείωσε πως ο εμβολιασμός δεν προχωρά και η τήρηση των μέτρων δεν είναι αυτή που θα έπρεπε.

Υπέρ του να μη γίνουν παρελάσεις και εορταστικές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου, τάχθηκε ήδη από χθες και η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη ενώ αναφέρθηκε και στις υπόλοιπες γιορτές, λέγοντας πως με τέτοιο ρυθμό εμβολιασμών «δεν βλέπω να κάνουμε Χριστούγεννα».

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr