40 χρόνια της Ελλάδας στην ΕΕ και το δείπνο στο Προεδρικό

0
114
40-χρόνια-της-ελλάδας-στην-εε-και-το-δείπ

Λαμπρή θα είναι σήμερα η τελετή στο Ζάππειο, για τα 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ. Λόγω υγειονομικών μέτρων έχουν κληθεί πολύ λιγότεροι απ΄ότι αρχικά είχε προγραμματισθεί.

Θα είναι περίπου 70 άτομα, ανάμεσά τους οι Σαρλ Μισέλ (Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου) και Νταβίντ Σασόλι (Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου). Την όλη εκδήλωση συντονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ενώ σε αυτήν αναμένεται να μιλήσουν πέραν των κκ. Σασόλι και Μισέλ, ο Πρωθυπουργός, ενώ μηνύματα θα στείλουν οι Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο προεδρεύων της ΕΕ Αντόνιο Κόστα (πρωθυπουργός της Πορτογαλίας).

Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία της η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Θα υπάρξει και έκθεση με φωτογραφίες για τα 40 χρόνια ιστορίας στην Ευρώπη. Όλοι οι εν ζωή πρώην πρωθυπουργοί κλήθηκαν στην εκδήλωση και τους ζητήθηκε να στείλουν και τις δικές τους φωτογραφίες για την έκθεση, ενώ τα ΕΛΤΑ θα εκδώσουν επετειακά γραμματόσημα. Ποιοι θα παραστούν; Εύλογο το ερώτημα με τα υγειονομικά μέτρα προστασίας εν ενεργεία…

Λοιπόν μαθαίνω ότι δεν πρόκειται να παραστούν οι περισσότεροι υπουργοί (πλην Πικραμμένου, Γεραπετρίτη, και Δένδια), αλλά έχουν κληθεί εκπρόσωπο των παραγωγικών τάξεων. Έχουν κληθεί Ρομά, ακόμα και φοιτητές και μαθητές και μαθήτριες. Εν συνεχεία θα υπάρξει δείπνο στο Προεδρικό

Θα είναι το τρίτο δείπνο που παραθέτει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας εν μέσω της πανδημίας. Είχαν προηγηθεί τα δείπνα με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο και με την συμπλήρωση 200 ετών από την ελληνική επανάσταση. Μαθαίνω ότι δεν πρόκειται να κληθούν πολλοί. Κάπου 25 άτομα. Αυτή τη φορά θα είναι άλλος ο σεφ που θα ετοιμάσει το μενού. Δηλαδή για κάθε επίσημο δείπνο θα καλείται και διαφορετικός σεφ.

Έως τώρα κλήθηκαν στο Προεδρικό να προσφέρουν τις γαστρονομικές τους γνώσεις οι σεφ ο Αλέξανδρος Παπανδρέου (για το δείπνο με τον Αιγύπτιο) και Λευτέρης Λαζάρου (για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση).

Δείτε επίσης

Πηγή: tilegrafimanews.gr