70 εκ. ευρώ την Πέμπτη στις τσέπες των ΑΓΡΟΤΩΝ – ΟΠΕΚΕΠΕ για το ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΕΦΚ- Την ίδια ώρα οι ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΟΓΑ, ΕΦΚΑ, ΙΚΑ, ΔΕΚΟ

0
229

70 εκ. ευρώ την Πέμπτη στις τσέπες των ΑΓΡΟΤΩΝ – ΟΠΕΚΕΠΕ (opekepe.gr) για το ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΕΦΚ- Την ίδια ώρα οι ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΟΓΑ(oga.gr), ΕΦΚΑ(efka.gov.gr),  ΙΚΑ(ika.gr), ΔΕΚΟ

ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑΣΥΝΤΑΞΕΙΣ: Η εξέλιξη έρχεται να επιβεβαιώσει το ρεπορτάζ της Agrenda και του Agronews που ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα είχαν τοποθετήσει για την προσεχή Πέμπτη 25 Αυγούστου την πιθανότερη ημερομηνία πίστωσης των ποσών στους δικαιούχους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Μάλιστα, η επιβεβαίωση έγκειται και στο τελικό ποσό το οποίο θα είναι αυξημένο και θα ανέρχεται στα 70 εκατ. ευρώ, σύμφωνα και με τη δημόσια τοποθέτηση του υφυπουργού Βεσυρόπουλου.

Δικαιούχοι της επιστροφής είναι όλοι οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες – φυσικά πρόσωπα που έχουν εγγραφεί στο Μητρώο Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων έως την 15η Ιουλίου 2022 και έχουν υποβάλλει Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης για τα έτη 2Ο21 και 2Ο22, οι οποίοι θα λάβουν άμεσα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς τα δικαιούμενα ποσά, χωρίς αίτηση ή υποβολή πρόσθετων δικαιολογητικών.  Υπενθυμίζεται ότι το ποσό της επιστροφής είναι ακατάσχετο και δεν συμψηφίζεται με οφειλές προς το δημόσιο ή άλλες ενισχύσεις.

70 εκ. ευρώ την Πέμπτη στις τσέπες των ΑΓΡΟΤΩΝ - ΟΠΕΚΕΠΕ για το ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΕΦΚ- Την ίδια ώρα οι ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΟΓΑ, ΕΦΚΑ, ΙΚΑ, ΔΕΚΟ

Αναλυτικά η δήλωση του υφυπουργού Απόστολου Βεσυρόπουλου:

Υπέγραψα σήμερα την Απόφαση για τα κριτήρια και τους όρους επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης (Ε.Φ.Κ.) του πετρελαίου κινητήρων που χρησιμοποιείται στη γεωργία. Πιστώνονται άμεσα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των αγροτών τα ποσά της επιστροφής.

Η Κυβέρνηση επαναφέρει την επιστροφή του Ε.Φ.Κ. στο  αγροτικό πετρέλαιο ύστερα από 6 χρόνια. Δικαιούχοι της επιστροφής είναι όλοι οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες – φυσικά πρόσωπα που έχουν εγγραφεί στο Μητρώο Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων έως την 15η Ιουλίου 2022 και έχουν υποβάλλει Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης για τα έτη 2Ο21 και 2Ο22, οι οποίοι θα λάβουν άμεσα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς τα δικαιούμενα ποσά, χωρίς αίτηση ή υποβολή πρόσθετων δικαιολογητικών. Το ποσό της επιστροφής υπολογίζεται με βάση τις μέγιστες ποσότητες κατανάλωσης πετρελαίου ανά αγρότη, ανάλογα με τα στρέμματα και το είδος της καλλιέργειας ή το ζωικό κεφάλαιο που κατέχει. Σταθερή στην πολιτική στήριξης του πρωτογενούς τομέα η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θέσπισε με ειδική διάταξη το ακατάσχετο και ασυμψήφιστο του επιστρεπτέου ποσού με οφειλές προς το Δημόσιο, διασφαλίζοντας ότι θα καταβληθούν στο ακέραιο τα δικαιούμενα ποσά Ε.Φ.Κ. Παράλληλα, προχωρήσαμε σε αύξηση του ποσού που θα κατανεμηθεί από 60 σε 70 εκατομμύρια ευρώ.

70 εκ. ευρώ την Πέμπτη στις τσέπες των ΑΓΡΟΤΩΝ - ΟΠΕΚΕΠΕ για το ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΕΦΚ- Την ίδια ώρα οι ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΟΓΑ, ΕΦΚΑ, ΙΚΑ, ΔΕΚΟ

70 εκ. ευρώ την Πέμπτη στις τσέπες των ΑΓΡΟΤΩΝ – ΟΠΕΚΕΠΕ για το ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΕΦΚ- Την ίδια ώρα οι ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΟΓΑ, ΕΦΚΑ, ΙΚΑ, ΔΕΚΟ – Πληρωμή συντάξεων

Στις 26 Αυγούστου 2022, ημέρα Παρασκευή  θα αρχίσει η καταβολή του e-ΕΦΚΑ  για τις κύριες και επικουρικές συντάξεις Σεπτεμβρίου.

-Το ΙΚΑ(ika.grθα τις καταβάλλει την Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022 (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9)

-Το ΙΚΑ(ika.grθα τις καταβάλλει την Τρίτη 30 Αυγούστου 2022 (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8)

Για τα υπόλοιπα Ταμεία οι συντάξεις του Σεπτεμβρίου 2022 θα πληρωθούν ως εξής:

-Ο ΟΑΕΕ(oaee.grθα τις καταβάλλει την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022

-Ο ΟΓΑ(oga.grθα τις καταβάλλει την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022

-Το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα τις καταβάλλει την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022

-Το ΝΑΤ(nat.grθα τις καταβάλλει την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022

Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν όπως στο Δημόσιο

Τα υπόλοιπα ταμεία του ΕΦΚΑ (Μισθωτών) θα καταβάλλουν τις συντάξεις Σεπτεμβρίου 2022 όπως το Δημόσιο.

Είδηση που πρέπει να γνωρίζουν όλες οι γυναίκες ! Πως θα πάρεις σύνταξη! EFKA, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΑΜΕΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ!

Νέα πληρωμή ΑΓΡΟΤΩΝ !! Τι πήραν στις τσέπες οι ΝΕΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ – Τα ποσά από ΟΠΕΚΕΠΕ( opekepe.gr)

Δίνουν επίδομα αντί για ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ !!! ΟΓΑ, EFKA, ΝΑΤ, ΔΕΚΟ- Πως προέκυψε αυτό και τι σημαίνει για τους ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ!!!

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr