Α.Γεωργιάδης: Επίσκεψη σε σούπερ μάρκετ για το καλάθι του νοικοκυριού

0
138

Γεωργιάδης: «Το ότι βρισκόμαστε πλέον κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο του πληθωρισμού σημαίνει ότι κάτι κάνουμε καλά», ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1. «Κάνουμε ασταμάτητους ελέγχους στην αγορά.

Πιστεύω ότι ένας από τους λόγους που ο πληθωρισμός στην Ελλάδα πέφτει ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη ανεβαίνει, είναι γιατί οι έλεγχοι και τα πρόστιμα που έχουν μπει δεν έχουν προηγούμενο», πρόσθεσε.

Ο κ. Γεωργιάδης ανήγγειλε ότι αύριο, πρώτη ημέρα εφαρμογής για το «καλάθι του νοικοκυριού, θα επισκεφθεί όλες τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ. «Μας ενδιαφέρει να δούμε αν οι αλυσίδες, οι παραγωγοί και οι βιομηχανίες τροφίμων θα τιμήσουν τη συμφωνία τους και θα κάνουν το παν για να παρουσιάσουν ένα καλάθι με 51 κατηγορίες προιόντων που θα μπορεί ο ευάλωτος συμπολίτης μας να το αγοράζει», ανέφερε. «Το καλάθι έχει φτιαχτεί για εκείνον τον συμπολίτη μας που δεν βγάζει το μήνα του. Σε αυτόν στρεφόμαστε με σεβασμό, με φροντίδα, με ενσυναίσθηση και του λέμε “το κράτος δουλεύει για να βρει λύση στο πρόβλημά σου”».

Επανέλαβε ότι έχει ξεκινήσει συζήτηση με διάφορους κλάδους (mini markets, κρεοπώλες, αρτοποιούς και άλλους. «Να δούμε πώς θα λειτουργήσει το καλάθι αύριο και τις πρώτες μέρες και εδώ είμαστε», κατέληξε.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr