Α.Τσίπρας-Συνέντευξη: Ένοχος ο Μητσοτάκης – Εκλογές για να σώσουμε ό,τι σώζεται

0
219
α-τσίπρας-συνέντευξη-ένοχος-ο-μητσοτά

Το αίτημα για εκλογές επανέλαβε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που έδωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Star.

Στο ερώτημα γιατί έφθασε να ζητήσει εκλογές εν μέσω πανδημίας, κάτι που πέρυσι απέρριπτε για τον ίδιο λόγο απάντησε:

«Φθάσαμε στο σημείο να ζητήσουμε εκλογές γιατί σε οποιαδήποτε άλλη χώρα έβγαινε ο πρωθυπουργός από την Βουλή να πει ότι δεν υπάρχει έρευνα που να δείχνει ότι η θνησιμότητα εκτός ΜΕΘ δεν είναι αυξημένη, ενώ είχε στα χέρια του την μελέτη του κ. Τσιόδρα, είτε θα είχε ζητήσει συγγνώμη ή θα είχε παραιτηθεί. Αλλά ζητάμε εκλογές επίσης γιατί η κυβέρνηση δεν χρησιμοποίησε όλες τις δυνατότητες για να ενισχύσει την δημόσια υγεία».

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι «Ζητάμε εκλογές γιατί στο μυαλό μας έχουμε την προστασία της ανθρώπινης ζωής, για να σώσουμε οτιδήποτε αν σώζεται. Η χώρα δεν μπορεί να αντέξει μία κυνική κυβέρνηση και ένας ένοχος πρωθυπουργός να διαχειρίζονται την πανδημία και την ανθρώπινη ζωή». Επικαλέστηκε την έρευνα Τσιόδρα – Λύτρα λέγοντας: «Η έρευνα ήταν εν γνώσει του πρωθυπουργού, και είναι σημαντικό όχι μόνο όσον αφορά το ψέμα που είπε στη Βουλή, αλλά για την διαπίστωση ότι το 38,5% των θανάτων θα είχε αποφευχθεί αν είχαμε ενισχύσει το σύστημα υγείας, που αφορά 8.000 οικογένειες».

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ακόμη ότι «ο πρωθυπουργός λέει ψέματα και για τον αριθμό των ΜΕΘ» και πρόσθεσε ότι «αποδίδουμε ευθύνη για την αμέλεια να μην ενισχύσουν το σύστημα υγείας. Στο πρώτο κύμα αιφνιδιάστηκε, στο δεύτερο ολιγώρησε, σήμερα μιλάμε για συνειδητή επιλογή». Παρουσίασε γράφημα που δείχνει ότι είμαστε δύο φορές επάνω σε αριθμό θανάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού, από το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ας ψάξει αλλού ο Μητσοτάκης να αναζητήσει ευθύνες

Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε στον πρωθυπουργό ο οποίος από το βήμα της Βουλής είδε ομοιότητες της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τους λεγόμενους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος». Όπως είπε, είναι οξύμωρο να μιλά ο Μητσοτάκης όταν ήταν χέρι χέρι με αυτούς απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών. Ας ψάξει αλλού να αναζητήσει ευθύνες τόνισε.

Παράλληλα ανέφερε ότι από την πρώτη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στήριξε τον καθολικό εμβολιασμό, υπογράμμισε ωστόσο ότι ο ελληνικός λαός οφείλει να γνωρίζει όλη την αλήθεια και να έχει εμπιστοσύνη σε αυτούς που προσπαθούν να τους πείσουν. Ο Αλέξης Τσίπρας ερωτηθείς σχετικά, σημείωσε ότι και τα δύο του παιδιά έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού.

Μοναδικός αντίπαλος ο Μητσοτάκης

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει χάσει την εμπιστοσύνη. Έχει στο μυαλό του περισσότερο το τρίτο κόμμα και όχι την πανδημία. Ζητάμε εκλογές γιατί θέλουμε να σώσουμε ό,τι γίνεται. Για να αποκατασταθεί το κλίμα εμπιστοσύνης» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και αναρωτήθηκε πώς ένας πρωθυπουργός με έλλειμμα εμπιστοσύνης, με σοβαρό ζήτημα αξιοπιστίας, θα κληθεί να διαχειριστεί ένα πέμπτο κύμα πανδημίας εν μέσω ακρίβειας.

Ερωτηθείς σχετικά με τη δημοσκοπική άνοδο του ΚΙΝΑΛ, τόνισε ότι δεν βλέπει τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις ως αντιπάλους. «Ο μοναδικός αντίπαλος για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η δεξιά και ο κύριος Μητσοτάκης» τόνισε.

Για την ακρίβεια

Η κυβέρνηση και οι υπουργοί της κάνουν σα να ζουν σε άλλη χώρα και επιβαρύνουν τη θέση τους. Ναι ειναι πανευρωπαϊκό φαινόμενο αλλά αυτά που γίνονται εδώ δεν γίνονται αλλού: Αύξησαν κατώτατο μισθό, μείωσαν τον ΕΦΚ, κυνηγούν τα καρτέλ σε άλλες χώρες.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr