Αυστηρές συστάσεις Μητσοτάκη στους υπουργούς

0
92

Πρόσω ολοταχώς για την υλοποίηση αλλαγών και μεταρρυθμίσεων με βασικό στόχο την επιστροφή στην Κανονικότητα και την καταγραφή θετικών ρυθμών ανάπτυξης μέσα στο 2021 κάνει η Κυβέρνηση.

Μετά τον Ανασχηματισμό, ο Πρωθυπουργός έχει ζητήσει από το κυβερνητικό σχήμα και τους στενούς του συνεργάτες να μην χαθεί ούτε μία μέρα, θέτοντας ως βασικές προτεραιότητες την επίτευξη θετικών ρυθμών Ανάπτυξης μέσα στο 2021, την περαιτέρω βελτίωση του οικονομικού κλίματος, αλλά και την ανάδειξη της χώρας σε ένα ελκυστικό επενδυτικό προορισμό.

Στο εσωτερικό της Κυβέρνησης έχουν συγκεκριμένους λόγους να αισιοδοξούν για την επόμενη μέρα, καθώς σε μία δύσκολη, γεμάτη αναταράξεις περίοδο λόγω της πανδημίας καταγράφηκε ανθεκτικότητα σε υψηλά επίπεδα, ενώ η χώρα ενίσχυσε την αξιοπιστία της και επιβεβαίωσε με χειροπιαστά αποτελέσματα ότι τους τελευταίους μήνες έχει αλλάξει πίστα.

Εκτός των μακροπρόθεσμων στόχων, το Μέγαρο Μαξίμου αναμένεται με προσεκτικά βήματα και αφού πρώτα ληφθούν υπόψη οι συστάσεις των ειδικών, να ανάψει το “πράσινο φως” για το άνοιγμα της αγοράς, έχοντας ήδη προσφέρει απλόχερα μεγάλη στήριξη σε όσους πλήττονται (επιχειρηματίες και εργαζόμενους) για όσο χρειαστεί.

Ταυτόχρονα, το πρωθυπουργικό γραφείο θέτει σε πρώτο πλάνο τον εμβολιασμό του πληθυσμού προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να επιτευχθεί η περιβόητη ανοσία μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα και σε συνθήκες απόλυτης ασφάλειας.

Μέσα σ΄αυτό το πλαίσιο εγρήγορσης, ο κ. Μητσοτάκης δίνει έμφαση και σε άλλους τομείς, όπως η Παιδεία και η ομαλή λειτουργία των σχολείων, η Πρόνοια με στήριξη των αντίστοιχων προγραμμάτων που διασφαλίζουν υψηλά ποσοστά κοινωνικής συνοχής, αλλά και η αγροτική πολιτική που συνιστά έναν από τους βασικότερους πυλώνες της περιφερειακής ανάπτυξης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr