Αυστραλία: Μωρό γεννήθηκε 18 κιλά και είναι το μεγαλύτερο σε όλο το κόσμο

0
102

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΝΕΑ: Η γέννηση ενός παιδιού είναι από τις πιο όμορφες στιγμές που μπορεί να βιώσει μια γυναίκα. Είναι αλήθεια ότι η γέννα μπορεί να είναι επίπονη και περίπλοκη, αλλά όταν το παιδί γεννιέται, όλα ξεχνιούνται.. Συνήθως, ένα νεογέννητο ζυγίζει 2.5 – 4.3 kg και έχει μήκος μεταξύ 46 και 53,5 εκατοστά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Το να γεννήσει κάποια ένα μωρό που θα ζυγίζει 2.5 έως 4.3 κιλά είναι πολύ περίπλοκη διαδικασία, οπότε μπορείτε να φανταστείτε τι μπορεί να συμβεί αν το μωρό είναι πέντε φορές βαρύτερο; Σε ένα νοσοκομείο της Αυστραλίας, συνέβει το απίστευτο!! Ένα μωρό γεννήθηκε 18 κιλά!!Μια υπέρβαρη γυναίκα βάρους 272 κιλών ήρθε μια μέρα στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου της Αυστραλίας και ήταν έτοιμη να φέρει στο κόσμο το γιo της!

Αυστραλία: Μωρό γεννήθηκε 18 κιλά και είναι το μεγαλύτερο σε όλο το κόσμο

Οι γιατροί είχαν ξανασυναντήσει τις περιπτώσεις όπου υπέρβαρες γυναίκες γέννησαν, αλλά δεν πίστευαν ποτέ ότι θα βιώσουν κάτι σαν αυτό. Αρχικά, οι γιατροί πίστευαν ότι η γυναίκα θα γεννήσει δίδυμα ή ακόμα και τρίδυμα. Αλλά μετά από λίγο συνειδητοποίησαν ότι πρόκειται για ένα μόνο »γιγάντιο» μωρό.

Αυστραλία: Μωρό γεννήθηκε 18 κιλά και είναι το μεγαλύτερο σε όλο το κόσμο

Η παχυσαρκία είναι κακή για την υγεία και δεν έχει σημασία αν είστε ενήλικας ή παιδί . Αλλά μπορεί να είναι ακόμη χειρότερο αν το παιδί γεννηθεί έτσι. Καθώς μπορεί να επηρεάσει κατευθείαν το μωρό  μια κατάσταση γνωστή ως Μακροστομία. Και εδώ είναι και άλλα θέματα υγείας που μπορεί να εμφανιστούν:

1.Δυσκολία στην αναπνοή

2. Πολυκυτταραιμία (το αίμα γίνεται πιο πηχτό από το κανονικό, διότι το 50% των βρεφών έχουν πολλά ερυθρά αιμοσφαίρια πράγμα το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε επιβράδυνση της ροής του αίματος και ορισμένες λειτουργίες του κεντρικού νευρικού συστήματος ) Τραυματισμοί (αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κατάγματα όταν το μωρό περνά από το γεννητικό σωλήνα και υπάρχουν επιπλοκές)

3.Τραυματισμοί (αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κατάγματα όταν το μωρό περνά από το γεννητικό σωλήνα και υπάρχουν επιπλοκές)

4.Χολερυθριναιμία (εμφανίζεται όταν η χολερυθρίνη διασχίζει τα αγγεία του κυττάρου που προστατεύει τον εγκέφαλο)

5.Υπογλυκαιμία (όταν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα είναι κάτω από το φυσιολογικό και μπορεί να προκαλέσουν βλάβη στον εγκέφαλο, την καρδιά και ακόμη και στα νεφρά). Αν θέλετε να κάνετε παιδί και να μπορείτε να μείνετε έγκυος, θα πρέπει να έχετε ένα υγιή τρόπο ζωής, όχι για εσάς αλλά κυρίως για το παιδί σας . Θα πρέπει επίσης να επισκέφθεστε το γιατρό σας τακτικά.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr