ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΒΑΜΒΑΚΙ 2022: Στα 72 ευρώ η ειδική ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΟΠΕΚΕΠΕ- ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΕΦΚΑ, ΝΑΤ, ΟΓΑ, ΑΜΕΑ

0
181

Περιεχόμενα

ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΒΑΜΒΑΚΙ 2022: Στα 72 ευρώ η ειδική ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΟΠΕΚΕΠΕ (www.opekepe.gr) – ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΕΦΚΑ (efka.gov.gr), ΝΑΤ, ΟΓΑ, ΑΜΕΑ – Οι τελευταίες εξελίξεις!

Αγροτικά νέα: Σχεδόν στα περσινά επίπεδα φαίνεται πως κινούνται οι δηλωµένες µε βαµβάκι εκτάσεις στο ΟΣ∆Ε για το έτος 2022, που υπολογίζονται περίπου στα 2,54 εκατ. στρέµµατα, σύµφωνα µε τις πληροφορίες.

Αυτό, αν δεν υπάρξουν αλλαγές από διορθωτικές πράξεις των παραγωγών και απώλειες σοδειάς λόγω καιρικών συνθηκών, προς ώρας δίνει την ειδική ενίσχυση κοντά στα 72 ευρώ το στρέµµα. Μια ενίσχυση, που πληρώνεται παραδοσιακά περίπου την 25η Μαρτίου.

Εν τω µεταξύ, κατά το σύνηθες, αυτή την περίοδο ο ΟΠΕΚΕΠΕ (www.opekepe.gr) ανήρτησε στη ∆ιαύγεια την εγκύκλιο µε την οποία καθορίζεται η ειδική ενίσχυση βάµβακος στα 73,4 ευρώ ανά στρέµµα για την περίοδο 2022-2023 µε την προϋπόθεση ότι η επιλέξιµη προς ενίσχυση έκταση δεν ξεπεράσει τα 2.500.000 στρέµµατα.

ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΒΑΜΒΑΚΙ 2022: Στα 72 ευρώ η ειδική ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΟΠΕΚΕΠΕ- ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΕΦΚΑ, ΝΑΤ, ΟΓΑ, ΑΜΕΑ

Στις υποχρεώσεις των βαµβακοπαραγωγών:

Οι παραγωγοί πρέπει να έχουν χρησιµοποιήσει αποκλειστικά πιστοποιηµένο σπόρο µε ελάχιστη ποσότητα 16 κιλών ανά καλλιεργούµενο εκτάριο ή 13 κιλών ανά εκτάριο στην περίπτωση καλλιέργειας υβριδίων βάµβακος µε καταληκτική ηµεροµηνία σποράς την 31η Μαΐου του έτους εκτός περιπτώσεων ανωτέρας βίας που απαιτείται επανασπορά.

Η σπορά των επιλέξιµων εκτάσεων αποδεικνύεται µε την προσκόµιση πρωτοτύπου τιµολογίου αγοράς ή τιµολογίου αγοράς- δελτίου αποστολής ή απόδειξη λιανικής πώλησης και βεβαίωση του φορέα πώλησης σπόρου ανά ποικιλία και καρτέλας σπόρου και εξασφαλίζει ελάχιστη πυκνότητα 100.000 φυτών ανά εκτάριο ή 85.000 φυτών ανά εκτάριο για υβρίδια.

Οι παραγωγοί στη δήλωση ΟΣ∆Ε αναφέρουν το όνοµα της ποικιλίας του χρησιµοποιούµενου σπόρου, το όνοµα και τη διεύθυνση της εγκεκριµένης ∆ιακλαδικής Οργάνωσης, εφόσον ο παραγωγός είναι µέλος.

Να συγκοµίζουν και να παραδίδουν τουλάχιστον την ελάχιστη στρεµµατική απόδοση της καλλιεργητικής ζώνης στην οποία ανήκουν, υπογράφοντας και την προβλεπόµενη σύµβαση αγοραπωλησίας µε την εκκοκκιστική επιχείρηση ή τη Συνεταιριστική Οργάνωση, που θα διαπραγµατευτεί την παραγωγή τους σε εκκοκκιστική επιχείρηση για λογαριασµό τους.

Να µην παραδίδουν σύσπορο βαµβάκι µε ποσοστό ξένων υλών µεγαλύτερο του 10% διότι δεν υπολογίζεται στη στρεµµατική απόδοση.

ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΒΑΜΒΑΚΙ 2022: Στα 72 ευρώ η ειδική ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΟΠΕΚΕΠΕ- ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΕΦΚΑ, ΝΑΤ, ΟΓΑ, ΑΜΕΑ – Πλησιάζουν οι πληρωμές!

Από την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η καταβολή των συντάξεων του Οκτωβρίου 2022. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022.

Oι επικρατέστερες ημερομηνίες για όλα τα Ταμεία

Την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις που προέρχονται από το ΙΚΑ(ika.gr), τις τράπεζες, τον ΟΤΕ και το Δημόσιο (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9)

Την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις που προέρχονται από το ΙΚΑ(ika.gr) τις τράπεζες, τον ΟΤΕ και το Δημόσιο (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8)

ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΒΑΜΒΑΚΙ 2022: Στα 72 ευρώ η ειδική ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΟΠΕΚΕΠΕ- ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΕΦΚΑ, ΝΑΤ, ΟΓΑ, ΑΜΕΑ

Για τα υπόλοιπα Ταμεία οι συντάξεις του Οκτωβρίου 2022 θα πληρωθούν ως εξής:

Ο ΟΑΕΕ(oaee.gr) θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου

Ο ΟΓΑ(oga.gr) θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου

Το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου

Το ΝΑΤ(nat.gr) και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου

Τα υπόλοιπα Ταμεία του ΕΦΚΑ (Μισθωτών) θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου

Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου

Το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ θα καταβάλει τις συντάξεις την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου

Το ΕΤΑΤ θα καταβάλει τις συντάξεις την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου

Ο ΟΠΕΚΑ (opeka.gr) θα καταβάλλει τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου

ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΒΑΜΒΑΚΙ 2022: Στα 72 ευρώ η ειδική ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΟΠΕΚΕΠΕ- ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΕΦΚΑ, ΝΑΤ, ΟΓΑ, ΑΜΕΑ

Επικουρικές Συντάξεις ΕΤΕΑΕΠ
Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε συνεργασία με την Διοίκηση του  e-ΕΦΚΑ αποφάσισε η πληρωμή των κύριων και επικουρικών συντάξεων να γίνεται στην ίδια ημερομηνία σε μόνιμη βάση.
Ως εκ τούτου οι επικουρικές συντάξεις μηνός Οκτωβρίου του 2022 θα πληρωθούν ταυτόχρονα τις ίδιες ημερομηνίες με τις κύριες συντάξεις.

ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ 

Αύξηση περίπου 6% αναμένεται να δουν από το νέο έτος οι συνταξιούχοι της χώρας.

Πάνω από 1,5 εκατομμύριο συνταξιούχοι θα δουν αυξήσεις συντάξεις τους σύμφωνα με την εκτίμηση του υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη ο οποίος αναφέρθηκε στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για τις αυξήσεις στις συντάξεις μετά από 12 χρόνια.

Έκτακτη επιδότηση στους ΑΓΡΟΤΕΣ για τα ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ – ΟΠΕΚΕΠΕ- ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022 ΟΓΑ, ΔΕΚΟ, ΑΜΕΑ, ΕΝΣΤΟΛΩΝ, ΝΑΤ

ΑΓΡΟΤΕΣ 2022: Πότε θα φτάσει στις τσέπες τους η ενίσχυση ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ για τα ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΟΠΕΚΕΠΕ- Στις 23/9 … ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΟΓΑ, EFKA

2 ΝΕΑ και τελευταία VOUCHER για ΕΠΙΤΑΓΕΣ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 2022, ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ 2022-2023 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ – ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr