ΑΓΡΟΤΙΚΑ – ΕΚΤΑΚΤΟ: Στα 5,20 ευρώ/κιλό το ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ – ΟΠΕΚΕΠΕ, ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΕΝ ΜΕΣΩ BLACK FRIDAY ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΕΦΚΑ, ΙΚΑ, ΝΑΤ

0
145

ΑΓΡΟΤΙΚΑ – ΕΚΤΑΚΤΟ: Στα 5,20 ευρώ/κιλό το ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ – ΟΠΕΚΕΠΕ (www.opekepe.gr), ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΕΝ ΜΕΣΩ BLACK FRIDAY ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΕΦΚΑ (efka.gov.gr), ΙΚΑ, ΝΑΤ – Τελευταίες εξελίξεις!

ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑΣΥΝΤΑΞΕΙΣ: Εξακολουθεί να βαθαίνει το ανοδικό κανάλι στην αγορά ελαιολάδου, µε την εγχώρια αγορά να ενισχύεται κατά επιπλέον 13 λεπτά το κιλό µέσα σε µια εβδοµάδα, φτάνοντας πλέον τα 5,20 ευρώ που πληρώνουν ιδιωτικά ελαιοτριβεία στη Λακωνία, σε µια προσπάθεια να προσελκύσουν περισσότερους παραγωγούς που κανονικά θα παρέδιδαν σε συλλογικά σχήµατα των χωριών που απαρτίζουν την ελαιοκοµική ζώνη της περιοχής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Την ίδια στιγµή, οι πληροφορίες θέλουν τα ελαιόλαδα της Βόρειας Ελλάδας και τα «µαυρολίσια» της Μεσσηνίας να διαµορφώνουν µε το ζόρι τα 4,70 ευρώ το κιλό για τις αποστολές στην Ιταλία, ενώ µε έως 4,80 ευρώ το κιλό αναχωρούν για τη γειτονική χώρα τα πρώτα κορωνέικα ελαιόλαδα της Κρήτης. Στη δεδοµένη στιγµή, ακόµα δεν είναι ξεκάθαρο το αν η αγορά έχει περισσότερα περιθώρια ανόδου, αφού σίγουρα κάποια στιγµή η «πίεση της συγκοµιδής» καθώς θα αυξάνονται τα διαθέσιµα αποθέµατα, θα φρενάρουν αν όχι διορθώσουν ελαφρά, την πορεία της αγοράς. Σε κάθε περίπτωση τα δεδοµένα της παραγωγής παραµένουν ίδια και όσες βιοµηχανίες σε Ελλάδα και Ευρώπη δεν θέλουν να µείνουν εκτός ανταγωνισµού λόγω έλλειψης προϊόντος, θα υποχρεωθούν να ακολουθήσουν το ρεύµα ανόδου της αγοράς. Ακόµα βέβαια δεν είναι ξεκάθαρες οι αντοχές της αλυσίδας αξίας ελαιολάδου σε σύνολο Ευρώπης, αφού η διαµόρφωση τέτοιων επιπέδων τιµών είναι κάτι πρωτόγνωρο αν αναλογιστεί κανείς την πρόοδο που έχει σηµειωθεί στην παγκόσµια σκηνή ελαιολάδου από το 1991, χρονιά στην οποία ανατρέχουν αρκετοί θιασώτες της αγοράς αναζητώντας ένα σηµείο αναφοράς.

ΑΓΡΟΤΙΚΑ - ΕΚΤΑΚΤΟ: Στα 5,20 ευρώ/κιλό το ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ - ΟΠΕΚΕΠΕ, ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΕΝ ΜΕΣΩ BLACK FRIDAY ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΕΦΚΑ, ΙΚΑ, ΝΑΤ

Ενδιαφέρον παρουσιάζει πάντως και µια εξέλιξη από τη Σικελία, όπου παραγωγοί, ελαιοτριβεία και συσκευαστήρια έχουν συµφωνήσει µια φιξ τιµή στα 6 ευρώ το κιλό για όλη την παραγωγή που θα συγκοµιστεί σε έναν αξιόλογο αριθµό κοινοτήτων της ευρύτερης περιοχής. Η συµφωνία αυτή έγινε στη λογική της διευκόλυνσης του προγραµµατισµού της λειτουργίας των ελαιοτριβείων αλλά και στον έλεγχο των εξόδων για τις βιοµηχανίες τυποποίησης της περιοχής, που από κοινού µε τους παραγωγούς σε µια ευρεία σύσκεψη στην οποία συµµετείχαν 300 εκπρόσωποι από όλες τις εµπλεκόµενες πλευρές, κατέληξαν σε µια τιµή βάσει του µέσου όρου που διαµόρφωνε η ISMEA στις 4 Οκτωβρίου (5,65 ευρώ το κιλό).

Στην Ισπανία, η µέση τιµή ελαιολάδου βρίσκεται πλέον πολύ κοντά στα 4,70 ευρώ το κιλό, ωστόσο οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν αρκετές βιοµηχανίες να δοκιµάζουν µια διαφορετική πολιτική τιµολόγησης της πρώτης ύλης, που αποκλείει από τιµές άνω των 5 ευρώ το κιλό ελαιόλαδα µε προβληµατικά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά. Εξαιτίας του παρατεταµένου καύσωνα, αρκετές ποσότητες αναµένεται ότι θα έχουν τέτοια προβλήµατα, ανεξάρτητα από τις «γραµµές» που θα εµφανίζουν. Με τον ελιγµό αυτό, επιχειρείται ένα φρενάρισµα στην αγορά, αφού σύµφωνα µε τα όσα µεταδίδουν ισπανικά µέσα που καλύπτουν τις εξελίξεις στον κλάδο, όλοι οι παραγωγοί προσδοκούν φέτος σε τιµές άνω των 5 ευρώ σε ολόκληρη την Ιβηρική χερσόνησο.

ΑΓΡΟΤΙΚΑ – ΕΚΤΑΚΤΟ: Στα 5,20 ευρώ/κιλό το ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ – ΟΠΕΚΕΠΕ, ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΕΝ ΜΕΣΩ BLACK FRIDAY ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΕΦΚΑ, ΙΚΑ, ΝΑΤ – Οι επικρατέστερες ημερομηνίες!

Οι πληρωμές θα ξεκινήσουν από τις 25 και θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 29 Νοεμβρίου όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.

Πιο συγκεκριμένα, το ΙΚΑ(ika.gr), θα καταβάλλει τις συντάξεις Δεκεμβρίου 2022 την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022 (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9).

Το ΙΚΑ(ika.gr),θα καταβάλλει τις συντάξεις Δεκεμβρίου 2022 την Τρίτη 29 Νοεμβρίου (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8).

Για τα υπόλοιπα Ταμεία οι συντάξεις του Δεκεμβρίου 2022 θα πληρωθούν ως εξής:

-Ο ΟΑΕΕ(oaee.gr) θα καταβάλλει τις συντάξεις Δεκεμβρίου 2022 την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022.

-Ο ΟΓΑ(oga.gr) θα καταβάλλει τις συντάξεις Δεκεμβρίου 2022 την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022.

-Το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα καταβάλλει τις συντάξεις Δεκεμβρίου την την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022.

-Το ΝΑΤ(nat.gr) και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022.

Με το BLACK FRIDAY η ΠΛΗΡΩΜΗ ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥ Α21 - Πέμπτη δόση 2022 ΟΠΕΚΑ- ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΙΚΑ, ΔΕΚΟ, ΕΦΚΑ, ΑΜΕΑ

Τα υπόλοιπα Ταμεία του ΕΦΚΑ (Μισθωτών) θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022.

Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022.

Το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ θα καταβάλει τις συντάξεις την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022.

Το ΕΤΑΤ θα καταβάλει τις συντάξεις την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022.

Επίδομα θέρμανσης: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

Με το BLACK FRIDAY η ΠΛΗΡΩΜΗ ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥ Α21 – Πέμπτη δόση 2022 ΟΠΕΚΑ- ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΙΚΑ, ΔΕΚΟ, ΕΦΚΑ, ΑΜΕΑ

ΗΡΘΕ ΜΟΛΙΣ! Gov.gr Wallet – Αντί για ταυτότητα …! ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022 ΙΚΑ, ΕΦΚΑ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ, ΑΜΕΑ

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr