ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ: Τι πλήρωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ

0
171

ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ: Τι πλήρωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ

Ειδήσεις: Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29 Μαρτίου 2022, μέσω του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ), η πληρωμή των δικαιούχων που εντάχθηκαν στο ειδικό καθεστώς ενίσχυσης των κτηνοτρόφων των Δήμων Μαντουδίου – Λίμνης -Αγίας Άννας και Ιστιαίας – Αιδηψού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Συνολικά, πιστώθηκαν 478.320 ευρώ σε 205 κτηνοτρόφους της Βόρειας Εύβοιας, οι οποίοι επλήγησαν άμεσα ή έμμεσα από τις μεγάλες πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού. Το εν λόγω καθεστώς θεσπίστηκε με την κοινή απόφαση 357/63687/10.03.2022 (ΦΕΚ Β΄ 1094/10.03.2022) του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών και του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Υπενθυμίζεται ότι η ΚΥΑ προέβλεπε ενίσχυση των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών με 40 ευρώ ανά αιγοπρόβατο στις άμεσα πληττόμενες κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις και με 20 ευρώ ανά αιγοπρόβατο στις έμμεσα πληττόμενες κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις. Η κυβέρνηση προχωρά με την εφαρμογή μέτρων είτε οριζόντια, είτε στοχευμένα, προκειμένου η περιοχή να αποκτήσει διατηρήσιμες προοπτικές ανάκαμψης, σε συνδυασμό, φυσικά, και με το υπό εξέλιξη σχέδιο ανασυγκρότησης.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr