Αισιοδοξία στο Κίεβο για συμφωνία στις διαπραγματεύσεις: «Η Ρωσία έριξε τους τόνους»

0
159
αισιοδοξία-στο-κίεβο-για-συμφωνία-στι

Παράθυρο για συμβιβασμό και επακόλουθη εκεχειρία αποτελεί η ανακοίνωση της ουκρανικής κυβέρνησης το βράδυ της Τρίτης, αναφορικά με την πορεία των συνομιλιών μεταξύ Κιέβου και Μόσχας για την κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία.

Όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση, η στάση του Κρεμλίνου έχει αλλάξει και δεν είναι τόσο σκληρή όσο στο ξεκίνημα του πολέμου, και πλέον υπάρχουν περιθώρια αισιοδοξίας, ενώ οι τελευταίες συνομιλίες κρίνονται ως «εποικοδομητικές».

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «στους πρώτους γύρους συνομιλιών η Ρωσία δεν άκουγε καν τις θέσεις της Ουκρανίας. Αντί αυτού, έθετε μόνιμα τελεσίγραφα για παράδοση της χώρας και του στρατού».

Ωστόσο, σήμερα, «η Ρωσία έχει αλλάξει αυτούς τους τόνους. Οι Ουκρανοί αντιπρόσωποι στις συνομιλίες μεταξύ των δύο χωρών είναι πλέον συγκρατημένα αισιόδοξοι για μια μελλοντική συμφωνία» αναφέρεται, ενώ η ανακοίνωση καταλήγει σε αυτό που αποτελεί και αίτημα του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι: «Ένα καλό αποτέλεσμα από τις συνομιλίες μπορεί να επέλθει μόνο όταν συναντηθούν οι δύο ηγέτες, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι με τον Βλαντίμιρ Πούτιν».

Την επίσημη λήξη των διαπραγματεύσεων για σήμερα σηματοδότησε η ανάρτηση ενός εκ της ουκρανικής αντιπροσωπείας. Ο σύμβουλος του προεδρικού γραφείου της Ουκρανίας, Μιχαϊλο Ποντόλιακ, έγραψε στο Twitter πως η σημερινή διαδικασία διαπραγματεύσεων ήταν ιδιαίτερα δύσκολη και περίπλοκη, παρόλα αυτά θα συνεχιστεί και αύριο.

«Υπάρχουν θεμελιώδεις αντιφάσεις. Αλλά σίγουρα υπάρχει περιθώριο συμβιβασμού. Στο διάλειμμα θα συνεχιστεί η εργασία σε υποομάδες…», έγραψε ο Ουκρανός διαπραγματευτής

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr