Αιτήματα της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών για ζητήματα μέριμνας προσωπικού

0
151

Την παρέμβαση της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την επίλυση θεμάτων μέριμνας προσωπικού ζήτησε με ανακοινώσεις της η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ).

Συγκεκριμένα η ΠΟΕΣ ζητά:

– Την ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας με την κατάθεση διάταξης για τη δυνατότητα «μετατροπής των αδειών ικανότητας οδήγησης υπηρεσιακού οχήματος που εκδίδονται από την Ελληνική Αστυνομία, το Πυροσβεστικό Σώμα και τις Ένοπλες Δυνάμεις σε αντίστοιχων κατηγοριών αδειών οδήγησης αυτοκινήτων, τρίτροχων οχημάτων και μοτοσικλετών, χωρίς θεωρητικές και πρακτικές εξετάσεις. Σύμφωνα με την πρόταση της ΠΟΕΣ για την τροποποίηση της υφιστάμενης διάταξης «με κοινή απόφαση των υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Εθνικής ‘Αμυνας, Υποδομών και Μεταφορών και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας καθορίζονται οι όροι, οι προϋποθέσεις και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για τη μετατροπή των παραπάνω αδειών οδήγησης, εφόσον οι άδειες αυτές έχουν εκδοθεί σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που ορίζονται από την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία για τις άδειες οδήγησης».

– Την εξίσωση του χορηγουμένου επίδοματος τοκετού σε όλες και όλους τις/τους δικαιούχους στο ύψος των χιλίων τριακοσίων (1.300) ευρώ, χωρίς καμία εξάρτησή του από βαθμούς. Σύμφωνα με έγγραφο της της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης (ΕΣΠΕΕΞ), το ύψος του επιδόματος τοκετού που χορηγεί η Υπηρεσία σε υπαξιωματικούς – ανθυπασπιστές είναι εννιακόσια ευρώ (τόσο για τον τοκετό σε θήλυ προσωπικό, όσο και σε συζύγους στρατιωτικών), έναντι χιλίων τριακοσίων ευρώ που χορηγεί σε αξιωματικούς.

– Την κάλυψη των κενών που παρουσιάζονται στις βάρδιες του 251 ΓΝΑ από την εξαίρεση των πολιτικών υπαλλήλων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (ΣΕΙΔΟΧ) (σ.σ. με απόφαση της διοίκησης του νοσοκομείου), με την επαναφορά των τελούντων σε αναστολή στρατιωτικών.

– Την ολοκλήρωση της καταβολής αποζημίωσης στους ΕΠΟΠ της Πολεμικής Αεροπορίας καθώς δεν έχουν μέχρι και σήμερα αποζημιωθεί πλήρως, αφενός για τις ημέρες εκπαίδευσής τους (εκπαιδευτικό επίδομα) και αφετέρου για τα φύλλα μετακίνησής τους (φύλλα πορείας), από την 1η Νοεμβρίου 2021.

– Την τοποθέτηση στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς ‘Αργους Ορεστικού είτε οπλίτη θητείας, είτε στέλεχους ειδικότητας μάγειρα που επιθυμεί την τοποθέτησή του στη Φρουρά είτε πολιτικού υπαλλήλου ειδικότητας μάγειρα μέσω πρόσληψης καθώς τη θέση καλύπτει οπλίτης μη μάγειρας με αποτέλεσμα τη μη δυνατότητα παρασκευής συσσιτίου από την εν λόγω Λέσχη και την παράθεσή του στους στρατιωτικούς (εν ενεργεία και εν αποστρατεία) και τις οικογένειές τους, σύμφωνα με έ


Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr