Αλλάζει ο χάρτης των εργασιακών σχέσεων

0
157
αλλάζει-ο-χάρτης-των-εργασιακών-σχέσε

Τολμηρές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις με έντονο κοινωνικό πρόσημο προετοιμάζει η Κυβέρνηση στον ευαίσθητο τομέα των εργασιακών σχέσεων.

Οι συγκεκριμένες πρωτοβουλίες του Μεγάρου Μαξίμου με τη σφραγίδα του Κυριάκου Μητσοτάκη έχουν προκαλέσει μεγάλο εκνευρισμό στο ΣΥΡΙΖΑ, τα στελέχη του οποίου νιώθουν απειλή καθώς ο Πρωθυπουργός παίζει εδώ και πολύ καιρό μπάλα στα ακροατήρια που η Αριστερά θεωρούσε για δεκαετίες ιδιοκτησία της.

Βασικός στόχων των επίμαχων αλλαγών είναι η δημιουργία ασφαλιστικών δικλείδων για τη βελτίωση των εργασιακών σχέσεων προς όφελος των εργαζομένων με ειδική μέριμνα για τους γονείς, σε μία ευρύτερη προσπάθεια για μια βιώσιμη και ανθεκτική Κοινωνία, όπως αρμόζει σε μία σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα.

Η άδεια πατρότητας 14 ημερών, η γονική άδεια τεσσάρων μηνών με αποδοχές μέχρι το παιδί γίνει οκτώ ετών, το ευέλικτο ωράριο εργασίας, η άδεια φροντιστή στο σπίτι, ο περαιτέρω εκσυγχρονισμός του οικογενειακού δικαίου είναι κάποιες από τις σημαντικές τομές του υπό κατάρτιση νομοσχεδίου που συνδέονται με την επόμενη μέρα.

«Έχει γίνει φανερό ότι τα όσα λέγονται περί κατάργησης του οκταώρου είναι ανόητα. Φεύγουμε από προκρούστειες λογικές και ευθυγραμμιζόμαστε με τα ισχύοντα στις προηγμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου η διευθέτηση του χρόνου εργασίας θεωρείται μέτρο υπέρ των εργαζομένων», σημειώνουν από το αρμόδιο υπουργείο, στελέχη του οποίου θεωρούν την επίμαχη νομοθετική πρωτοβουλία ως μία μεγάλη πρόκληση για ένα νέο κοινωνικό κράτος που βάζει τον εργαζόμενο και τον άνθρωπο στην πρώτη γραμμή απαλλαγμένο από ιδεοληψίες του χθες και προφυλαγμένο από φαινόμενα εργοδοτικής ασυδοσίας.

Από το ξεκίνημα της κυβερνητικής του θητείας ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε ένα σαφές στίγμα με πολιτικές που έχουν ως βασικό στόχο να μην μείνει κανείς πίσω και την αντιμετώπιση κοινωνικών ανισοτήτων και αδικιών που δημιουργούσαν αρρυθμίες και άφηναν περιθώριο στους γνωστούς λαϊκιστές να επενδύουν στις ανισότητες και στα προβλήματα για να παίξουν το πολιτικό τους παιχνίδι στις πλάτες των μη προνομιούχων.

Δείτε επίσης

Πηγή: tilegrafimanews.gr