Άλμα στην Κανονικότητα κάνει η Κυβέρνηση

0
155
άλμα-στην-κανονικότητα-κάνει-η-κυβέρν

Πρόσω ολοταχώς για την ομαλή μετάβαση στη νέα Κανονικότητα μέσα στο επόμενο κρίσιμο δίμηνο πηγαίνει η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, στέλνοντας ταυτόχρονα ένα σαφές μήνυμα στην κουρασμένη κοινή γνώμη για ελπίδα και αισιοδοξία.

Στο πρωθυπουργικό γραφείο ακολουθούν πιστά τον οδικό χάρτη ασφάλειας και σταθερότητας, βάζοντας σε στάδιο υλοποίησης στοχευμένες κινήσεις με φόντο πλέον ένα διαφορετικό καλοκαίρι και την επόμενη γεμάτη προκλήσεις μέρα.

Στο νέο ξεκίνημα εντάσσεται το σημερινό άνοιγμα της εστίασης μετά από έξι ολόκληρους μήνες, ένας κλάδος που επλήγη όσο λίγοι από τις αναταράξεις της πανδημίας, ενώ αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το εναρκτήριο λάκτισμα στα σχολεία με όπλο τον επιτυχημένο θεσμό των self tests.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο επικρατεί ενθουσιασμός για τη μεγάλη συμμετοχή των παραγωγικών ηλικιών στο πρόγραμμα εμβολιασμού, εξέλιξη που ανοίγει ουσιαστικά το δρόμο για την επίτευξη του μεγάλου στόχου, που είναι το χτίσιμο της ανοσίας εντός των επόμενων εξήντα κρίσιμων ημερών.

Είναι πλέον πασιφανές ότι οι γενιές των 30-50 ετών αναμένεται να συμβάλει καθοριστικά προκειμένου να δημιουργηθεί μια σταθερή και ασφαλής γέφυρα μετάβασης σε μία νέα εποχή, αρχής γενομένης τον Σεπτέμβριο οπότε η πανδημία θα έχει ελεγχθεί σε μεγάλο βαθμό.

Την ίδια ώρα, με εντατικούς ρυθμούς γίνεται η προετοιμασία για το άνοιγμα της ατμομηχανής της ελληνικής Οικονομίας, τον Τουρισμό, με τη χώρα μας να έχει ήδη δημιουργήσει μια θετική εικόνα για τους επίδοξους εκατομμύρια επισκέπτες με ένα υψηλό βαθμό ετοιμότητας σε σχέση με την αντιμετώπιση των υγειονομικών αναταράξεων των προηγούμενων μηνών.

Η επένδυση στο ελληνικό τουριστικό προϊόν συνιστά άμεση προτεραιότητα για την Κυβέρνηση, καθώς αυτό εκτός των άλλων θα σημάνει πρωτίστως μια βαθιά ανάσα για τα δημόσια ταμεία και τις τοπικές κοινωνίες.

Πέραν τούτου, στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού δίνουν έμφαση στην υλοποίηση των μεγάλων ευκαιριών που δίνουν τα κονδύλια από το ευρωπαϊκό ταμείο ανάκαμψης, έχοντας ήδη δώσει σαφή κατεύθυνση προς την πράσινη ανάπτυξη, το ψηφιακό μετασχηματισμό, την καινοτομία και την έρευνα, τις υποδομές και την ουσιαστική αντιμετώπιση των κοινωνικών ανισοτήτων.

Δείτε επίσης

Πηγή: tilegrafimanews.gr