Άμεσες κυρώσεις εδώ και τώρα στην Τουρκία

0
40

Μπορεί η ηγεσία των Ευρωπαϊκών Θεσμών να προβαίνει διαρκώς σε δηλώσεις για το επίμαχο θέμα, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει πείσει ότι είναι διατεθειμένη να βάλει βαθιά το μαχαίρι στο κόκκαλο.

Μηδενική ανοχή οφείλει επιτέλους να επιδείξει η Ευρώπη απέναντι στις προκλήσεις του Σουλτάνου και να βρει το θάρρος να σηκώσει το ανάστημα της στον προκλητικό επεκτατισμό της Τουρκίας και την απαράδεκτη επιθετικότητα που επιδεικνύει, παίρνοντας τη μεγάλη απόφαση για άμεσες κυρώσεις.

Αν και στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης το κλίμα για την Άγκυρα έχει σαφώς βαρύνει, εντούτοις η αμφισβητήσιμη στάση της Γερμανίας συνεχίζει να αποτελεί μεγάλο αγκάθι, καθώς η λογική του «ναι μεν αλλά», συνιστά ανάχωμα για την επιβεβλημένη δυναμική απάντηση των Βρυξελλών απέναντι στον Τούρκο Πρόεδρο.

Αντίθετα με το Βερολίνο, οι Ηνωμένες Πολιτείες μετά το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα και χωρίς ακόμη να έχει καν αλλάξει η διοίκηση στο Λευκό Οίκο πήραν τη μεγάλη απόφαση να βάλουν την Τουρκία στη θέση της και να πουν το «ως εδώ» στον Ερντογάν που συνεχίζει να παίζει ένα αρνητικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή και να έχει εξελιχθεί σε αποσταθεροποιητικό παράγοντα.

Η αμερικανική πλευρά είναι πυρ και μανία με τις τακτικές Ερντογάν και την εμμονή του με τους πυραύλους S-400 και ενόψει της νέας τετραετίας Μπάιντεν στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα αποφασιστικότητας στην Άγκυρα.

Στο μεταξύ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με την Λευκωσία και την Kυπριακή Kυβέρνηση και συνεχίζει τις επαφές με κορυφαίους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε μία συντονισμένη προσπάθεια ενίσχυσης του μετώπου κατά της Άγκυρας ενόψει του επερχόμενου κρίσιμου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Πηγή: tilegrafimanews.gr