Ανάσταση εν μέσω Σαρακοστής για τους αγρότες! Ξεκινούν πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ

0
176
ανάσταση-εν-μέσω-σαρακοστής-για-τους-α

Ανάσταση εν μέσω Σαρακοστής για τους αγρότες! Ξεκινούν πληρωμές  ΟΠΕΚΕΠΕ (opekepe.gr)

Ειδήσεις:  Τέλη Μαρτίου θα δοθούν χρήματα στους δικαιούχους για τη συνδεδεμένη ενίσχυση στο σκληρό σιτάρι, όπως και στο βαμβάκι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Την ίδια ώρα θα γίνει και η εξόφληση γεωργοπεριβαλλοντικών προγραμμάτων του 2021 αλλά και άλλες ενισχύσεις, συνολικού προϋπολογισμού 250 εκατ. ευρώ όπου θα αναλύσουμε παρακάτω.

Με λίγα λόγια αυτός ο μήνας θα είναι αφιερωμένες σε αρκετές πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ για τους αγρότες της χώρας.

Συγκεκριμένα, μέσα στο Μάρτιο και λίγες μέρες πριν λήξει ο μήνας, ο  ΟΠΕΚΕΠΕ (opekepe.gr) αναμένεται να προχωρήσει σε πληρωμές για εκκρεμότητες που υπάρχουν στη Βασική Ενίσχυση, το πρασίνισμα, τους νέους αγρότες καθώς και για μια σειρά συνδεδεμένων ενισχύσεων, που αθροιστικά ξεπερνούν τα 250 εκατ. ευρώ.

Πότε θα πληρωθεί η συνδεδεμένη και πότε το πρασίνισμα

Για την συνδεδεμένη ενίσχυση θα δοθεί πληρωμή στον σκληρό σίτο, στο βαμβάκι. Στον προγραμματισμό είναι και η εξόφληση των υπολοίπων από γεωργοπεριβαλλοντικά προγράμματα της περσινής χρονιάς.

Επίσης, περί τα τέλη Απριλίου η πληρωμή για το 2018, από το πρόγραμμα «Μακροχρόνιας Παύσης Γαιών» και για το 2020, από το πρόγραμμα «Δάσωσης Γαιών (ακακίες)».

Ειδήσεις: Το πλάνο θέλει την Ελλάδα να καταθέτει τις σχετικές αλλαγές στον φάκελο των άμεσων ενισχύσεων το επόμενο διάστημα, προκειμένου να προλάβει τις σπορές που δρομολογούνται από τους παραγωγούς για τα τέλη Μαρτίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Τις προθέσεις του υπουργείου επιβεβαίωσε προ ολίγων ημερών και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Γεωργαντάς, σε δημόσιες δηλώσεις του στην τηλεόραση. Όπως δήλωσε ο κ. Γεωργαντάς, το υπουργείο παρακολουθεί το ζήτημα και έχει επανεργοποιήσει την Επιτροπή Επισιτιστικής Ασφάλειας, και παράλληλα δίνει κίνητρα στους αγρότες για να προχωρήσουν σε καλλιέργεια επί πλέον ποσοτήτων.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr