Ανάστατο το “κλειστό” εμπόριο με τους “μεγάλους”

0
36

Την παρέμβαση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη ζητά με επιστολή της η ΕΣΕΕ την οποία κοινοποίησε και στο γραφείο του Πρωθυπουργού, για την ευθεία παράκαμψη των περιοριστικών μέτρων που γίνεται από μεγάλες επιχειρήσεις, που προχωρούν σε πωλήσεις λιανικής με το «μανδύα» της χονδρικής πώλησης.

Ναι μεν ανοίγουν για χονδρική πώληση, ωστόσο ανάμεσά τους είναι μηχανικοί, δικηγόροι, λογιστές και αρκετοί που εκμεταλλεύονται την διάταξη για ίδια χρήση, δηλαδή για λιανική.

Πολλές από τις επιχειρήσεις αυτές διαφημίζουν ανοικτά, με προωθητικά μηνύματα, ότι άνοιξαν τα καταστήματά τους για όλους τους καταναλωτές που έχουν επαγγελματικό ΑΦΜ.

Η ΕΣΕΕ κάνει λόγο για μια επικίνδυνη πόρτα πλαγιοκόπησης όχι μόνο των όρων θεμιτού ανταγωνισμού απέναντι στα καταστήματα που είναι κλειστά αλλά και έναντι των κανόνων για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ο λόγος που ο νομοθέτης άφησε την χονδρική ανοιχτή και επέτρεψε την πώληση με τιμολόγιο, ήταν για να εφοδιάζονται οι επιχειρήσεις λιανικής με αγαθά σε συνθήκες lockdown και όχι να χρησιμοποιούνται με σκοπό την εικονική χονδρική πώληση.

Πηγή: tilegrafimanews.gr