Ανοιχτά τα μαγαζιά, όλοι εύχονται “καλά ψώνια” αλλά και συνωστισμός

0
31

Ανοιχτά μπορούν να είναι, προαιρετικά και σήμερα, Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021, σούπερ μάρκετ και λιανεμπόριο έως τις 8 το βράδυ.

Διατηρείται η υποχρέωση αποστολής SMS, με τον αριθμό 2, στο 13033 και ο καταναλωτής οφείλει να διατηρεί το μήνυμα, προκειμένου να αποδεικνύεται η ώρα αποστολής και έγκρισης της μετακίνησης του.

Πάντως χθες, η εικόνα του συνωστισμού στους εμπορικούς δρόμους, μπορεί να ικανοποίησε τους εμπόρους, αλλά δεν ικανοποιεί καθόλου όλους εκείνους που “οσμίζονται”, εξ αιτίας της, νέους σκληρότερους περιορισμούς.

ΟΥΡΈΣ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΆ ΣΕ ΑΘΉΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗ …ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ ΑΎΡΙΟ ΓΙΑ ΡΟΎΧΑ ΚΑΙ ΠΑΠΟΎΤΣΙΑ

Ανοικτά τα μαγαζιά και την επόμενη Κυριακή

Με βάση το ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε χθες για το διάστημα από τη Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 6:00, υπάρχει δυνατότητα λειτουργίας ΚΑΙ την Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2021 με προαιρετικό διευρυμένο ωράριο από τις 7:00 έως τις 20:00 για τα καταστήματα τροφίμων (π.χ. σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνους, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία), φαρμακεία, συνεργεία αυτοκινήτων, το λιανεμπόριο καθώς και τα κομμωτήρια (υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής κλπ.).

Χθες, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης προέτρεψε όλους να τηρούν τα μέτρα.

Ειδικότερα, έγραψε στο twitter: «Σήμερα έκανα μία μεγάλη βόλτα στην αγορά στο Μαρούσι και στην Κηφισιά. ‘Απαντες φορούσαν μάσκα, οι επιχειρήσεις τηρούσαν τα μέτρα αλλά στους δρόμους υπήρχε πολύς κόσμος, ίσως και αναπόφευκτα. Πρέπει να προσέξουμε θα είναι κρίμα να πάμε πίσω…πάντως η χαρά στην αγορά ήταν σαν Γιορτές!».

Πηγή: tilegrafimanews.gr