Ανοίγουν ακόμα δύο mega-εμβολιαστικά κέντρα

0
92
ανοίγουν-ακόμα-δύο-mega-εμβολιαστικά-κέν

Στην πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα, ιδιαίτερα όμως στην Αττική, αλλά και στην εξέλιξη του προγράμματος εμβολιασμού αναφέρθηκαν στις δηλώσεις τους ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους και η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου.

Ο κ. Θεμιστοκλέους, ξεκίνησε αναφερόμενος στα μέχρι στιγμής δεδομένα για το πρόγραμμα εμβολιασμού στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως: «Σήμερα έχουν γίνει ως τώρα 29.000 εμβολιασμοί κι έχουμε κάνει από την πρώτη μέρα 1.464.000 εμβολιασμοί. 993.000 συμπολίτες μας έκαναν τουλάχιστον την πρώτη δόση, ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης 9,74%. 471.000 συμπολίτες μας έκαναν και τις δύο δόσεις. Αύριο μέχρι το μεσημέρι αναμένεται να ξεπεράσουμε το 1.000.000 εμβολιασμένους πολίτες τουλάχιστον με μία δόση».

Ανοίγουν ακόμα δύο mega-εμβολιαστικά κέντρα

Σύμφωνα με τον ίδιο, την 1η Απριλίου ανοίγουν και τα άλλα δύο mega-εμβολιαστικά κέντρα, στο Ελληνικό και στο κλειστό Περιστερίου.

Για την εστίαση και τον τουρισμό, ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε ότι μετά το εμβολιασμό της Ομάδας Β το Μάιο, αλλά και των εκπαιδευτικών, θα υπάρξει σχεδιασμός εάν θα εμβολιαστούν και συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες.

Δείτε επίσης

Πηγή: tilegrafimanews.gr