Ανοίγουν οι εκκλησίες από την Κυριακή 24 Ιανουαρίου αποφάσισε σήμερα η κυβέρνηση

0
101

ΑΝΟΙΓΜΑ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ -Το άνοιγμα των χώρων λατρείας με όριο τα 50 άτομα και τον κανόνα 1 άτομο ανά 25 τ.μ. ανακοίνωσε ο υφυπουργός κ. Νίκος Χαρδαλιάς με εξαίρεση τις περιοχές που βρίσκονται σε αυξημένη επιτήρηση.

News:Στην σημερινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας για τον κορωνοϊό που πραγματοποιήθηκε από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκο Χαρδαλιά με την συμμετοχή του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνη Γεωργιάδη και του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ.Βασίλη Κοντοζαμάνη και την κα. Βάνα Παπαευαγγέλου καθηγήτρια Παιδιατρικής και Λοιμωξιολογίας και του κ. Γκίκα Μαγιορκίνη, Επίκουρου Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ ανακοινώθηκαν τα μέτρα που θα ισχύουν από την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Παρακολουθήστε:

 ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΙ ΙΕΡΟΙ ΝΑΟΙ
Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στην πορεία της πανδημίας και σημείωσε ότι βελτιώνεται η κατάσταση των κρουσμάτων, και πρέπει σταδιακά και προσεκτικά να ανοίγουν οι αγορές ενώ παρατείνονται τα μέτρα με ελάφρυνση και άρση κάποιων μέτρων σε ορισμένους κλάδους της αγοράς.

«Κάθε άνοιγμα εγκυμονεί τον κίνδυνο για αύξηση κρουσμάτων, αρκεί να μην βάζει σε πίεση το σύστημα Υγείας» πρόσθεσε, αναφερόμενος στο άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Στη συνέχεια, ο υφυπουργός αναφέρθηκε εκτενώς στα μέτρα που θα ισχύσουν από την προσεχή Δευτέρα 18 Ιανουαρίου.

Διατηρείται η απαγόρευση κυκλοφορίας και η απαγόρευση μετακίνησης από Νομό σε Νομό.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε αυστηρά ότι πρέπει να τηρείται η χρήση μηνύματος για τις μετακινήσεις.

Για την αύξηση των προστίμων ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι υπάρχει μια συζήτηση αλλά θα επανεξεταστεί τις επόμενες ημέρες χωρίς να υπάρξει η αύξηση που είχε ανακοινώσει νωρίτερα ο πρωθυπουργός.

Για τους χώρους λατρείας ανακοινώθηκε ότι επιτρέπεται 1 άτομο ανά 25 τ.μ. με ανώτατο όριο 50 άτομο.
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας σημείωσε ότι με τον εμβολιασμό που προχωράει με γοργούς ρυθμούς θα οδηγηθούμε στην απαλλαγή από την πανδημία σταδιακά και σταθερά.

Πηγή: tilegrafimanews.gr