Ανοίγουν τα σχολεία στις 12 Απριλίου

0
33
ανοίγουν-τα-σχολεία-στις-12-απριλίου

Ανοίγουν τα σχολεία στις 12 Απριλίου – Τι δήλωσε η Αριστοτελία Πελώνη.

Ειδήσεις: Η Αριστοτελία Πελώνη ανακοίνωσε ότι την Παρασκευή θα γίνουν οι διευκρινίσεις για τα self test και το πώς θα χρησιμοποιηθούν από τους μαθητές για την επιστροφή τους στα σχολεία.

Όλες οι ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Αυτό σημαίνει ότι η διαδικασία προμήθειας και χορήγησης των self test μπαίνει στην τελική ευθεία με τους ειδικούς αλλά και το υπουργείο Παιδείας να έχουν χαρακτηρίσει τα τεστ αυτά ως απαραίτητο εργαλείο για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία.

Υπενθυμίζεται από το Newsbomb.gr ότι όπως είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς την Τετάρτη, το άνοιγμα των σχολείων θα είναι το ένα από τα δύο βασικά θέματα που θα απασχολήσουν την επιτροπή του υπουργείου Υγείας την ερχόμενη εβδομάδα.

Όπως, μάλιστα, δήλωσε νωρίτερα την Πέμπτη η υφυπουργός Υγείας Ζέττα Μακρή τα σχολεία που θα ανοίξουν πρώτα θα είναι τα Λύκεια.

Εξηγώντας γιατί θα συμβεί αυτό η κυρία Μακρή είπε πως «η δική μας πρωτοβουλία είναι να επανέλθουμε ταυτόχρονα σε όλες τις βαθμίδες, στην δια ζώσης εκπαίδευση. Όμως επειδή φαίνεται ότι αυτό θα γίνει σταδιακά, θα γίνει με προτεραιότητα στα Λύκεια και μετά στα Γυμνάσια και αργότερα στα υπόλοιπα σχολεία».

Δείτε επίσης

Πηγή: tilegrafimanews.gr