Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το senior preferred ομόλογο της Alpha Bank, το οποίο είναι τριετούς διάρκειας με δικαίωμα ανάκλησης στη διετία

0
163

Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το senior preferred ομόλογο της Alpha Bank, το οποίο είναι τριετούς διάρκειας με δικαίωμα ανάκλησης στη διετία.

Η απόδοση διαμορφώνεται στο 7,25% με την τράπεζα να βγαίνει για στις αγορές 250 – 300 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προσφορές έχουν ξεπεράσει ήδη 300 εκατομμύρια ευρώ.

Η Alpha Bank έδωσε εντολή για έξοδο στις αγορές με την έκδοση 3ετούς senior preferred ομολόγου στην Morgan Stanley, η οποία είναι και η μοναδική bookrunner.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς αγγίζει το 5,74%.

Πρόκειται για το τρίτο ομόλογο υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας από το 2020, όταν η Τράπεζα ξεκίνησε να υλοποιεί το πλάνο της για την κάλυψη των Ελάχιστων Απαιτήσεων Ιδίων Κεφαλαίων και Επιλέξιμων Υποχρεώσεων (Minimum Required Eligible Liabilities – MREL), σύμφωνα με το Στρατηγικό της Σχέδιο, ενισχύοντας σημαντικά την παρουσία της στις διεθνείς κεφαλαιαγορές.

Η Alpha Bank, ήδη από το 2019, έχει πρωταγωνιστήσει σε εκδόσεις ομολόγων συνολικού ύψους 2,7 δισ. ευρώ , αξιοποιώντας τις αγορές κεφαλαίου και προσελκύοντας ζωηρό ενδιαφέρον από εγχώριους και διεθνείς θεσμικούς επενδυτές.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr