Απαγόρευση κυκλοφορίας σε Κηφισό και Παραλιακή από τη 1 έως τις 8 το πρωί – Κλειστό το Δημόσιο, τηλεργασία στον ιδιωτικό τομέα

0
124

Τις αποφάσεις για τα προληπτικά μέτρα προστασίας από την κακοκαιρία για το επόμενο εικοσιτετράωρο, ανακοίνωσε ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης

Απαγόρευση κυκλοφορίας στον Κηφισό και την Παραλιακή από τη 1 έως τις 8 το πρωί αποφασίστηκε στην έκτακτη σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία, με αντικείμενο τη διαχείριση της κατάστασης που έχει προκύψει από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, κλειστές θα παραμείνουν αύριο οι δημόσιες υπηρεσίες, ενώ προτείνεται τηλεργασία στον ιδιωτικό τομέα.

Κλειστά θα είναι τα σχολεία σε Κέρκυρα, Σάμο και Ικαρία. Υπενθυμίζεται ότι κλειστά θα είναι τα σχολεία σε Αττική, Εύβοια, Χαλκιδική, Μεσολόγγι και Ηλεία.

Αναλυτικά τα έκτακτα μέτρα
Απαγόρευση κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας του Κηφισού -κατά τη διάρκεια της σημερινής νύχτας και τουλάχιστον έως τις 6 το πρωί της Παρασκευής.
Ενεργοποίηση της αστυνομίας αλλά και του Στρατού ώστε να διασφαλισθεί η εφαρμογή του μέτρου.
Απαγόρευση κυκλοφορίας καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας στην Αττική.
Εφαρμογή τηλεργασίας για αύριο Παρασκευή τόσο σε δημόσιες όσο και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις – πλην εκείνων που σχετίζονται με τη διαχείριση των επιπτώσεων της κακοκαιρίας «Μπάλλος».
Επίταξη μηχανημάτων έργου προκειμένου να αντιμετωπισθεί κάθε έκτακτη ανάγκη.
Στη σύσκεψη μετείχαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ο υφυπουργός Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, ο υφυπουργόςΚλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, o αρχηγος της ΕΛ.ΑΣ, Μιχαήλ Καραμαλάκης και ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr