Απεργία: Όλοι στο κέντρο της Αθήνας – Εργαζόμενοι και φοιτητές διαμαρτύρονται για την ακρίβεια

0
162

Περιεχόμενα

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ: Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη συγκέντρωση εργαζομένων και φοιτητών στο κέντρο της Αθήνας, με τις ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ να έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία κατά της ακρίβειας που «ροκανίζει» τα εισοδήματα νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση ξεκίνησε στις 11:00 το πρωί στην Πλατεία Κλαυθμώνος στην οποία δίνουν ηχηρό «παρών», η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ η ΠΟΕ ΟΤΑ και άλλα σωματεία εργαζομένων. Στις 10:30 ξεκίνησε η ξεχωριστή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στα Προπύλαια, ενώ ακολουθούν, ως είθισται οι πορείες. Μετά τις 10 το πρωί ξεκίνησαν να κλείνουν σταδιακά οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας όπως η Σταδίου και η Πανεπιστημίου, καθώς είχε συγκεντρωθεί ήδη αρκετός κόσμος.

Σημειώνεται ότι και τα ΜΜΜ πραγματοποιούν απεργία σήμερα καθώς η στάση εργασίας σε ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ, κηρύχθηκε παράνομη χθες με τα σωματεία να προχωρούν και εκείνα σε 24ωρη απεργία.

Σημαντική είναι και η κινητοποίηση των μαθητών, που και εκείνοι βρίσκονται στο πλευρό των εργαζομένων και διαμαρτύρονται για το κύμα ακρίβειας.

Απεργιακές κινητοποιήσεις είναι σε εξέλιξη και στην Θεσσαλονίκη αλλά και σε άλλες πόλεις της ελληνικής περιφέρειας.

Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ

«Από τα χαράματα εργαζόμενοι σε όλους τους κλάδους σε όλη την Ελλάδα δίνουν την μάχη για την επιτυχία της απεργίας. Όλοι στην Απεργία. Όλοι στις διαδηλώσεις».

Δημήτρης Κουτσούμπας: Ο ελληνικός λαός δεν θα γίνει συνένοχος

«Η μεγάλη, σημερινή πανελλαδική απεργία στέλνει το μήνυμα σε όλη την Ελλάδα, σε όλη την Ευρώπη, ότι ο ελληνικός λαός, το κίνημά του, δεν θα γίνουν συνένοχοι, δεν θα δείξουν καμία ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνώντων, των άλλων κομμάτων του μεγάλου κεφαλαίου, της ενεργειακής φτώχειας και των πολιτικών της ΕΕ, της σαπίλας αυτού του καπιταλιστικού συστήματος», δήλωσε από την πορεία ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κυτσούμπας.

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νικος Ανδρουλάκης στην πορεία

Στην απεργιακή συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας βρίσκεται και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, μαζί με βουλευτές και στελέχη του κόμματος. Στην πορεία συμμετέχει και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης με μέλη και βουλευτές του κόμματος, ενώ νωρίτερα η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ είχε συγκεντρωθεί στην πλατεία Κοραή.

Απεργία: Όλοι στο κέντρο της Αθήνας - Εργαζόμενοι και φοιτητές διαμαρτύρονται για την ακρίβεια Απεργία: Όλοι στο κέντρο της Αθήνας - Εργαζόμενοι και φοιτητές διαμαρτύρονται για την ακρίβεια Απεργία: Όλοι στο κέντρο της Αθήνας - Εργαζόμενοι και φοιτητές διαμαρτύρονται για την ακρίβεια Απεργία: Όλοι στο κέντρο της Αθήνας - Εργαζόμενοι και φοιτητές διαμαρτύρονται για την ακρίβεια

Χωρίς δακτύλιο η Αθήνα την Τετάρτη

Δεν ισχύει ο Δακτύλιος της Αθήνας την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου στην Αθήνα, εξαιτίας της πανελλαδικής απεργίας που θα καθηλώσει τα ΜΜΜ. Σε έκτακτη ενημέρωσή της η Τροχαία αναφέρει:

«Λόγω των εξαγγελθεισών, για αύριο Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022, στάσεων εργασίας των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καθώς και της 24ωρης απεργίας των μελών του Σωματείου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ), δε θα ισχύσουν τα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας των οχημάτων στο Κέντρο της Αθήνας (ΜΙΚΡΟΣ ΔΑΚΤΥΛΙΟΣ). Παρακαλούνται οι οδηγοί να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων για την αποφυγή πρόκλησης περαιτέρω κυκλοφοριακών προβλημάτων».

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr