Απεργία ΠΝΟ: Δεμένα όλα τα πλοία στις 6 Απριλίου

0
92
απεργία-πνο-δεμένα-όλα-τα-πλοία-στις-6-α

Απεργία: Η ΠΝΟ αποφάσισε να συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ, με αποτέλεσμα τα πλοία σε όλη την χώρα να μείνουν δεμένα την Τετάρτη 6 Απριλίου.

Σύμφωνα με όσα αποφάσισε η διοίκηση της Ομοσπονδίας, το συνδικαλιστικό σωματείο των ναυτικών ζητεί την κατάργηση του νόμου για τις οργανικές συνθέσεις των επιβατηγών πλοίων και να επανακαθοριστεί ο αριθμός κάθε ειδικότητας, σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες των πλοίων ώστε να επιτυγχάνεται όπως τονίζεται η ασφάλεια των δρομολογίων, των επιβατών και του πληρώματος.

Επίσης ζητά επανεξέταση των συνθέσεων των ταχυπλόων, με ρητή πρόβλεψη και καθιέρωση των διπλών πληρωμάτων, ώστε να τηρούνται πιστά τα όρια και οι ώρες απασχόλησης, τόσο σε ημερήσια όσο και σε εβδομαδιαία βάση, είναι κύρια υποχρέωση της Πολιτείας.

«Απαιτείται η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την άμεση αντιμετώπιση και καταπολέμηση της “μαύρης” ανασφάλιστης εργασίας με ταυτόχρονη καθιέρωση πάγιου συστήματος οικονομικής ενίσχυσης και προστασίας των ανέργων ναυτικών με άμεση αύξηση του προβλεπόμενου επιδόματος ανεργίας και εξασφάλισης δωρεάν περίθαλψης στους ίδιους και στις οικογένειες τους», αναφέρει χαρακτηριστικά η ΠΝΟ σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.

Παράλληλα, η συνδικαλιστική ομοσπονδία των ναυτικών τόνισε ότι εμμένει στις θέσεις της για διατήρηση, αναβάθμιση του δημόσιου χαρακτήρα και της δωρεάν εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης με άμεση κάλυψη των ελλείψεων εκπαιδευτικού και λοιπού αναγκαίου προσωπικού.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr