Απο λεπτό σε λεπτό οι ΒΑΣΕΙΣ 2022- ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ : Οι πρώτες εκτιμήσεις online

0
177

ΒΑΣΕΙΣ 2022: Η Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε χθες (27.07.2022) ότι οι βάσεις εισαγωγής στα πανεπιστήμια θα ανακοινωθούν έως το τέλος της εβδομάδας. Η αγωνία των υποψηφίων στις πανελλήνιες τελειώνει από ώρα σε ώρα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Και καθώς μαθητές και… γονείς περιμένουν να μάθουν τις βάσεις εισαγωγής, ο σύμβουλος σταδιοδρομίας Στράτος Στρατηγάκης, μιλώντας σήμερα το πρωί στην εκπομπή «Από τις 6» στην ΕΡΤ εκτίμησε πτώση των βάσεων σε σχολές όπως η Νομική. Είναι η πρώτη φορά που βάσεις εισαγωγής μετά τις πανελλήνιες ανακοινώνονται τόσο νωρίς.

Κατά τον Στράτο Στρατηγάκη δυο είναι οι παράγοντες που δυσκολεύουν τον προσδιορισμό των βάσεων. «Φέτος είχαμε δυο στοιχεία τα οποία μας δυσκόλεψαν πάρα πολύ σε σχέση με τις βάσεις.

Το πρώτο στοιχείο είναι ότι το υπουργείο Παιδείας δεν δημοσίευσε τα συγκεντρωτικά στοιχεία όπως έκανε εδώ και 20 χρόνια άρα δεν ξέρουμε πόσους αριστούχους έχουμε. Το μόνο που ξέρουμε είναι για παράδειγμα ότι ένα παιδί έγραψε πάνω από 19 στη βιολογία, αλλά δεν ξέρουμε αν αυτό το παιδί έγραψε 12 γλώσσα ή έγραψε 17.

Το δεύτερο καινούριο είναι ότι φέτος τα παιδιά έχουν διαφορετικά μόρια για κάθε τμήμα άρα όπως καταλαβαίνετε ο προσδιορισμός των βάσεων είναι εξαιρετικά δύσκολο έως αδύνατο να γίνει με την επιτυχία που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια», τόνισε.

Αναφερόμενος μεταξύ άλλων στο πρώτο πεδίο ο Στράτος Στρατηγάκης ανέφερε ότι στη Νομική Αθήνας αναμένεται η βάση να βρεθεί στα 17.450 μόρια σημειώνοντας μια πτώση 707 μορίων.

Στη Θεσσαλονίκη έχουμε ανάλογη πτώση και περιμένουμε 17.100 μόρια. Η ψυχολογία Αθήνας αναμένεται να βρεθεί στο 17.350 και στη Φλώρινα 15.800 μόρια.

Είπε ακόμα ότι τα περισσότερα παιδιά πηγαίνουν προς τα οικονομικά και την πληροφορική θεωρώντας αφενός μεν ότι είναι πιο εύκολος δρόμος κι αφετέρου είναι ένας δρόμος που υπόσχεται επαγγελματική αποκατάσταση και καλά χρήματα με αποτέλεσμα οι θεωρητικές και οι θετικές σχολές να χάνουν παιδιά.


Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr