Από το Σάββατο η χαλάρωση των μέτρων – «Ανοίγει» η διασκέδαση για τους όρθιους – Στο 50% η πληρότητα στα γήπεδα, στο 20% η τηλεργασία

0
46
από-το-σάββατο-η-χαλάρωση-των-μέτρων

Από το προσεχές Σάββατο 19 Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει η εφαρμογή των νέων μέτρων, τα οποία εισηγήθηκε σήμερα προς την κυβέρνηση η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα μέτρα που θα τεθούν σε εφαρμογή είναι τα παρακάτω:

άρση της απαγόρευσης της όρθιας διασκέδασης
έναρξη πραγματοποίησης των σχολικών εκδρομών
αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα στο 50%
εφαρμογή της τηλεργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στο 20%
Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας

«Στη σημερινή συνεδρίασή της η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, κατόπιν αιτήματος της Κυβέρνησης, εισηγήθηκε την άρση της απαγόρευσης της όρθιας διασκέδασης, την έναρξη πραγματοποίησης των σχολικών εκδρομών, την αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα στο 50% και την εφαρμογή της τηλεργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στο 20%.

Σε αυριανή της συνεδρίαση η επιτροπή θα εξετάσει επιμέρους αιτήματα.

Η εισήγηση της Επιτροπής γίνεται αποδεκτή από την Κυβέρνηση και οι λεπτομέρειες θα διευκρινιστούν στην υπό έκδοση ΚΥΑ.

Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από το Σάββατο 19.02.22».

Τι εισηγήθηκε η Επιτροπή για διασκέδαση, γήπεδα, σχολικές εκδρομές
Το «πράσινο φως» για την άρση της απαγόρευσης των όρθιων θαμώνων σε εστίαση και διασκέδαση, έδωσε νωρίτερα η επιτροπή εμπειρογνωμόνων, αν και υπήρξε ιδιαίτερος προβληματισμός αναφορικά με τη συγκεκριμένη απόφαση

Συγκεκριμένα η επιτροπή εισηγείται στην κυβέρνηση:

1. Την έναρξη των σχολικών εκδορών

2. Την αύξηση πληρότητας γηπέδων στο 50%

3. Επιστροφή των όρθιων σε διασκέδαση και εστίαση

4. Ναι στη διοργάνωση συνεδρίων

5. Όχι στις Αποκριάτικες παρελάσεις

6. Ναι, στις μικρές Καρναβαλικές εκδηλώσεις.

Επίσης οι ειδικοί συστήνουν να συνεχιστεί το μέτρο της χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους.

Το σκεπτικό της σταδιακής χαλάρωσης μέτρων:

Δύο είναι οι βασικοί λόγοι που τους κάνουν να διστάζουν: Σε περίπτωση που όλα τα μέτρα χαλαρώσουν ταυτόχρονα, τότε είναι πολύ πιθανό να υπάρξει ξανά αναζωπύρωση των κρουσμάτων, καθώς η Όμικρον κυκλοφορεί ακόμη στην κοινότητα. Επομένως αν συμβεί κάτι τέτοιο θα μιλάμε για πισωγύρισμα, την ώρα που το Πάσχα δεν απέχει πολύ χρονικά και είναι σαφές πως κανείς δεν θέλει να γιορτάσει την Ανάσταση του Κυρίου ξανά με περιορισμούς.

Επίσης παρά το γεγονός πως τα ποσοστά εμβολιασμού έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τους τελευταίους μήνες, ακόμη δεν έχουμε αγγίξει σε γενικό ποσοστό τα νούμερα των άλλων ευρωπαϊκών χωρών –όπως η Δανία- που θα μας επιτρέψουν να χαλαρώσουμε αρκετά.

Οι ειδικοί δηλαδή θεωρούν πως η σταδιακή χαλάρωση των μέτρων είναι και η πιο ασφαλής επιλογή όταν υπάρχουν περίπου 300.000 πολίτες άνω των 60 ετών που δεν έχουν κάνει καμία δόση εμβολίου και 250.000 άνω των 60 ετών εμβολιασμένους με δύο δόσεις.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr