Αποφασισμένος να διασφαλίσει το νόμο και την τάξη o Μητσοτάκης

0
94

Αποφασισμένος να διασφαλίσει το νόμο και την τάξη σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής του τόπου εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας ένα βροντερό «ως εδώ» σε φαινόμενα βίας και ανομίας.

Νομοθετικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης, όπως εκείνη για την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας, καταδεικνύει τη βούληση του Πρωθυπουργού και των στενών συνεργατών του να κάνουν ένα μεγάλο άλμα στην κανονικότητα και να βάλουν ένα οριστικό τέλος σε φαινόμενα που αμαυρώνουν την εικόνα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και εμποδίζουν την απρόσκοπτη λειτουργία των πανεπιστημίων σε ολόκληρη τη χώρα.

Η παραβατικότητα μίας ισχνής μειοψηφίας ατόμων με περιθωριακή συμπεριφορά εντός των ιδρυμάτων που απέχει πολύ από όσα συμβαίνουν σε άλλες ευρωπαϊκές και αναπτυγμένες χώρες μπαίνει στο στόχαστρο της Πολιτείας και σύμφωνα με το σχέδιο, το νέο σώμα θα προχωρήσει απρόσκοπτα στην επιβολή νέων κανόνων και στη διαμόρφωση ενός κλίματος πολιτισμού, συνεργασίας και ομαλότητας.

Ταυτόχρονα, η σκληρή αντίδραση του υπουργείου δημόσιας Τάξης στον πρόσφατο ξυλοδαρμό εργαζομένου του Μετρό από τραμπούκους στέλνει ένα σαφές μήνυμα παντού, ότι το Κράτος μεριμνά για την προστασία των πολιτών και επιδεικνύει μηδενική ανοχή σε φαινόμενα χουλιγκανισμού και τρομοκρατίας.

Συμπερασματικά, η Κυβέρνηση προωθεί με αποφασιστικότητα και ταχείς ρυθμούς μία νέα ατζέντα που δεν είναι ούτε δεξιά ούτε αριστερή, απλά φέρνει τη λογική και τα αυτονόητα στο κέντρο της πολιτικής.

Πηγή: tilegrafimanews.gr