Αποκάλυψη για συνάντηση στο Μαξίμου Παππά, Καλογρίτσα, Χούρι

0
58
αποκάλυψη-για-συνάντηση-στο-μαξίμου-π

Σε σημαντικές αποκαλύψεις προχώρησε ο Κυριάκος Τόμπρας κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, που διερευνά την υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών.

Ο Κυριάκος Τόμπρας κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στην Προανακριτική Επιτροπή αποκάλυψε κρίσιμες λεπτομέρειες για τον τρόπο που επιχειρήθηκε να στηθεί το «Syriza channel».

Ο μάρτυρας υποστήριξε ότι το καλοκαίρι του 2016 οι Χούρι της κατασκευαστικής εταιρείας CCC εκδήλωσαν το ενδιαφέρον για συμμετοχή στον τηλεοπτικό διαγωνισμό και απόκτηση καναλιού. Σύμφωνα πάντα με τον Κυριάκο Τόμπρα «ήθελαν εταιρεία φιλική προς στην Κυβέρνηση, ετοιμοπαράδοτη επένδυση και έτοιμο κανάλι».

Ο μάρτυρας πρόσθεσε ότι «ο Καλογρίτσας δεν ήταν ο πρώτος στον οποίο απευθύνθηκα. Ήταν ο τρίτος. Πρώτα πήγα στον Γιώργο Κουρή και μετά στον Βρυώνη».

Ο Κυριάκος Τόμπρας υποστήριξε ότι απευθύνθηκε πρώτα στον Γιώργο Κουρή καθώς είχε εκπομπή στον τηλεοπτικό του σταθμό. Ο κ. Τόμπρας φέρεται να είπε ότι «Ο Κουρής μου ζήτησε 48ώρες προθεσμία για να μιλήσει με την Κυβέρνηση. Τελικά με πήρε και μου είπε: «Δεν μπορώ, δεν με εμπιστεύονται τα μαλ@@@να. Και ο Βρυώνης δεν μπορούσε». Επίσης πρόσθεσε: «η τρίτη επιλογή ήταν ο Καλογρίτσας ο οποίος όμως δεν είχε κανάλι. Πήγα εκεί γιατί έπρεπε να πάω. Ο Καλογριτσας μου λέει «μπορώ». Όλη η αγορά τον φώναζε «κόκκινο» εργολάβο. Δεν θα παιδευόμουν πολύ να πείσω τους Χούρι ότι είναι φιλικός στην κυβέρνηση. Όλοι τον ήξεραν».

Ο Κυριάκος Τόμπρας ανέφερε ότι ο ίδιος δεν έδωσε το «παρών» με φυσική παρουσία σε συνάντηση μεταξύ του Νίκου Παππά με Χούρι ή με Καλογρίτσα. «Πράγματι εγώ παρών σε συνάντηση δεν ήμουν ποτέ» φέρεται να είπε.

Ωστόσο, αποκάλυψε ότι συμμετείχε σε κοινή τηλεφωνική συνομιλία όταν οι Χούρι – Καλογρίτσας επισκέφτηκαν τον Νίκο Παππά στο Μέγαρο Μαξίμου λίγες ημέρες πριν την διεξαγωγή του τηλεοπτικού διαγωνισμού προκειμένου να καθοριστούν οι λεπτομέρειες της μεταφοράς χρημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μάρτυρας ρωτήθηκε από τον πρόεδρο της επιτροπής, Σταύρο Κελέτση, να αποκαλύψει ποιοι ήταν οι «White porsca» και «White House».

Ο Κυριακός Τόμπρας φέρεται να απάντησε: Αν πω ονόματα κινδυνεύω

Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος επέμεινε: Με την ζωή σας ή με αγωγή;

Κυριάκος Τόμπρας: Και με τα δύο. Δεν είδατε τι έπαθε ο Καραϊβάζ;

Ο μάρτυρας υποστήριξε ότι η εταιρεία CCC είναι παγκόσμιου βεληνεκούς και έχει δικές της τράπεζες.

Σχετικά με την μεταφορά χρημάτων προκειμένου ο Χρήστος Καλογρίτσας να πάρει μέρος στον διαγωνισμό είπε: «Η πρόταση ήταν να βγει από τράπεζα των Χούρι επιταγή σε διαταγή για Καλογρίτσα ώστε με transfer να τα φέρει στην Τράπεζα Αττικής. Μάλλιασε η γλώσσα μου να τους εξηγώ ότι αυτό δεν γίνεται.

Ήταν παράνομο καθώς ο διαγωνισμός ήταν έτσι φτιαγμένος ώστε να δέχεται εγγυητική μόνο από ελληνική τράπεζα. Με παρέκαμψαν και την Παρασκευή πριν από τον διαγωνισμό επειδή διαφωνούσα, οι Χούρι – Καλογρίτσας πήγαν στο Μέγαρο Μαξίμου. Με πήρε τηλέφωνο ο Καλογρίτσας και μου το είπε. Ο Χούρι και ο Παππάς ήξεραν Αγγλικά αλλά ο Καλογρίτσας δεν ήξερε και με έβαλε ανοικτή ακρόαση.

Τους είπα ότι η ιδέα της εγγυητικής είναι «σκ@@ά» και πως αν η κυβέρνηση την αποδεχθεί εγώ δεν φέρω ευθύνη. Ο Παππας αρχικά τους είπε να στείλουν απευθείας τα λεφτά. Ο Χούρι μου είπε πως έχω δίκιο. Μετά από αυτό ο Χούρι έριξε την ιδέα για υπεργολαβία».

Δείτε επίσης

Πηγή: tilegrafimanews.gr