ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!! Με 4 τρόπους οι ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΑΤ, ΙΚΑ, ΕΦΚΑ, ΟΑΕΕ- ΜΠΛΑΚ ΦΡΑΝΤΕΙ 2022 ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ

0
234

Περιεχόμενα

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!! Με 4 τρόπους οι ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΑΤ, ΙΚΑ (www.ika.gr), ΕΦΚΑ (efka.gov.gr), ΟΑΕΕ- ΜΠΛΑΚ ΦΡΑΝΤΕΙ 2022 ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ – Όσα πρέπει να ξέρετε!

BLACK FRIDAYΣΥΝΤΑΞΕΙΣ: Μέσα σε χρονικό διάστημα 45 ημερών, από το β’ δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου έως τα τέλη Ιανουαρίου, αναμένεται να καταβληθούν αυξήσεις στις κύριες συντάξεις, με τέσσερις διαφορετικούς τρόπους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Οι πιο σημαντικές εξ αυτών είναι ασφαλώς οι αυξήσεις που θα προκύψουν από τον πολύ υψηλό πληθωρισμό, αλλά και από τον ρυθμό ανάπτυξης. Ο προγραμματισμός του υπουργείου Εργασίας θέλει να δοθούν μαζί με τις συντάξεις Φεβρουαρίου, δηλαδή στα τέλη Ιανουαρίου. Θα είναι στα επίπεδα του 8% και από το ύψος της προσωπικής διαφοράς θα εξαρτηθεί εάν θα χορηγηθούν στο σύνολό τους, σε περίπου 1,68 εκατ. συνταξιούχους, ή αν θα δοθεί ένα μέρος αυτών.

Public – ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ BLACK FRIDAY- ΜΠΛΑΚ ΦΡΑΝΤΕΙ – ΚΙΝΗΤΑ, TABLET, GAMES!!

Παράλληλα το Οικονομικό Επιτελείο εμφανίζεται έτοιμο να καταβάλλει την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 250 ευρώ, σε περίπου 1 εκατ. χαμηλοσυνταξιούχους. Πρόκειται για μια διαδικασία που θα λάβει χώρα, λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα, σε ημερομηνία που μένει να καθοριστεί.

Ταυτόχρονα όμως, την 1.1.23 αναμένεται να προκύψουν δύο ακόμα, ειδικές αυξήσεις: Πρόκειται για εκείνες που θα προέλθουν από την κατάργηση της (φορολογικής) ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, αλλά και για όσες αφορούν συντάξεις, με πάνω από 30 χρόνια ασφάλισης, λόγω βελτιωμένων ποσοστών αναπλήρωσης. Πιο αναλυτικά, με βάση την χρονολογική σειρά καταβολής των εν λόγω αυξήσεων, ισχύουν τα εξής:

  • Έκτακτη Οικονομική Ενίσχυση: Πρόκειται για την εφάπαξ καταβολή ποσού 250 ευρώ, ως βοήθημα στους χαμηλοσυνταξιούχους λόγω ακρίβειας. Το εν λόγω ποσό προγραμματίζεται να δοθεί πολύ κοντά με τις καταβολές των συντάξεων του μηνός Ιανουαρίου, κάτι που αναμένεται να συμβεί λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα. Το όριο που έχει τεθεί ως ατομικό εισόδημα είναι τα 9.200 ευρώ και ως οικογενειακό τα 16.800 ευρώ για την λήψη του επιδόματος.
  • |Ειδική εισφορά αλληλεγγύης: Πρόκειται για την κατάργηση μόνο της φορολογικής εισφοράς, που θα ισχύει από την 1.1.23 και μετά. Αφορά συνταξιούχους με εισόδημα άνω των 1.000 ευρώ το μήνα, γιατί είχε επιβληθεί σε ετήσια εισοδήματα μεγαλύτερα των 12.000 ευρώ. Στην κλίμακα από 1.000 – 1.500 ευρώ, θα επιφέρει αύξηση στις κύριες συντάξεις που κατά μέσο όρο δεν θα υπερβεί τα 6 ευρώ τον μήνα, στο ανώτατο πεδίο.
  • Ποσοστά αναπλήρωσης: Πρόκειται για αυξήσεις που θα γίνουν μόνο σε όσους έχουν πάνω από 30 έτη ασφάλισης και με την προηγούμενη νομοθεσία (νόμος Κατρούγκαλου), είχαν λάβει μικρότερα ποσά ανταποδοτικής σύνταξης, από αυτά που έπρεπε. Υπολογίζεται ότι στην συγκεκριμένη κατηγορία βρίσκονται περίπου 150.000 δικαιούχοι. Το ποσό της αύξησης είναι κατά μέσο όρο στα 8 ευρώ και το 2023 θα δοθεί η τέταρτη δόση.
  • Αυξήσεις λόγω πληθωρισμού – ρυθμού ανάπτυξης: Πρόκειται για το «ξεπάγωμα» των αυξήσεων στις κύριες συντάξεις μετά από 12 έτη. Σε ειδική διάταξη, που αναμένεται να συμπεριληφθεί ως τροπολογία στο μίνι Ασφαλιστικό νομοσχέδιο που ακόμα και εντός της ημέρας αναμένεται να κατατεθεί στην Βουλή, θα τονίζεται ότι οι αυξήσεις αυτές θα προκύψουν ως αποτέλεσμα της πρόβλεψης που θα υπάρχει στο τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού, για τον πληθωρισμό και τον ρυθμό ανάπτυξης της τρέχουσας χρονιάς. Τα τελικά στοιχεία γι’ αυτά τα δύο μεγέθη της ελληνικής οικονομίας, είναι πιθανό να προκύψουν από την ΕΛΣΤΑΤ, το επόμενο φθινόπωρο.

ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ : Τα κριτήρια

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!! Με 4 τρόπους οι ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΑΤ, ΙΚΑ, ΕΦΚΑ, ΟΑΕΕ- ΜΠΛΑΚ ΦΡΑΝΤΕΙ 2022 ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ – Ξεκίνησαν οι προσφορές!

Ημέρες προσφορών έρχονται στην ελληνική αγορά με αφορμή την Black Friday 2022. Αυτό που θα γίνει για πρώτη φορά φέτος στην Ελλάδα είναι πως θα έχουμε ένα τριήμερο προσφορών που θα ξεκινήσει από την Black Friday 2022. Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι από το απόγευμα της Κυριακής οι μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων έχουν ξεκινήσει τις προσφορές τους.

Φέτος η Black Friday 2022 πέφτει την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022. Τα καταστήματα όμως θα είναι ανοιχτά και την Κυριακή 27/11. Έτσι θα έχουμε ένα τριήμερο ΠΣΚ με εκπτώσεις, που θα ξεκινήσει από 25/11 και θα κρατήσει μέχρι 27/11.

Ανοιχτά μαγαζιά την Κυριακή 27/11 – Το ωράριο

Το ωράριο λειτουργίας στις 27 Νοεμβρίου θα διαμορφωθεί ως εξής

Τhe Mall Athens

Το Mall στο Μαρούσι υποδέχεται πελάτες την Κυριακή με ωράριο λειτουργίας 11:00 – 20:00.

Golden Hall

Και το Golden Hall μένει ανοιχτό τις ίδιες ώρες.

Athens Metro Mall και Avenue

Τα καταστήματα των δύο εμπορικών κέντρων μπορούν να επισκεφτούν οι καταναλωτές επίσης από τις 11 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ.

McArthurGlenn

Τα εμπορικά καταστήματα του εκπτωτικού χωριού McArthurGlen, παραμένουν ανοιχτά από τις 11:00 μέχρι τις 20:00.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!! Με 4 τρόπους οι ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΑΤ, ΙΚΑ, ΕΦΚΑ, ΟΑΕΕ- ΜΠΛΑΚ ΦΡΑΝΤΕΙ 2022 ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ

Το ωράριο στα σούπερ μάρκετ

Κλειστός θα παραμείνει ο Σκλαβενίτης που μένει ανοιχτός την Κυριακή μόνο κατά τις εορταστικές περιόδους, ενώ ανοιχτός, όπως και όλες τις Κυριακές που ορίζει ο νόμος, είναι ο ΑΒ Βασιλόπουλος με ωράριο που εξυπηρετεί συνήθως από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

Κλειστά μένουν τις Κυριακές και τα σούπερ μάρκετ Μασούτης με πέντε εξαιρέσεις:

  • Αεροδρόμιο «Μακεδονία» τις ώρες 07:00 – 23:00
  • Καταστήματα Ασπροβάλτα, Ν. Πέραμος, Θάσος, τις ώρες 10:00 – 17:00
  • Καταστήματα Ν. Επιβάτες, Μηχανιώνα, Περαία, Επανωμή, 10:00 – 15:00

Τα Μy Market ανακοίνωσαν ότι θα είναι ανοιχτά αυτά τα καταστήματα:

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!! Με 4 τρόπους οι ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΑΤ, ΙΚΑ, ΕΦΚΑ, ΟΑΕΕ- ΜΠΛΑΚ ΦΡΑΝΤΕΙ 2022 ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ

Για το Lidl μπορείτε να ενημερωθείτε στην ιστοσελίδα που βγαίνουν οι ανακοινώσεις, πατώντας ΕΔΩ.

Το ίδιο ισχύει και για το σούπερ μάρκετ «Κρητικός» που κάνει ανακοίνωση ΕΔΩ.

Το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων τη Black Friday 2022

Δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στο ισχύον ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, αφού κάτι τέτοιο υφίσταται μόνον σε εορταστικές περιόδους ή εφόσον ανοίξουν τα καταστήματα μία από τις Κυριακές που ορίζονται για κάθε χρόνο.

Οι 3 επόμενες Κυριακές με ανοιχτά μαγαζιά το 2022

Με τις αλλαγές που έχουν εφαρμοστεί, οι επόμενες Κυριακές του 2022 θα πέσουν:

  • Στις 27 Νοεμβρίου 2022
  • Στις 11 Δεκεμβρίου 2022, την προτελευταία Κυριακή πριν τα Χριστούγεννα
  • Στις 18 Δεκεμβρίου 2022, την τελευταία Κυριακή πριν τα Χριστούγεννα

Πότε πέφτει η Cyber Monday 2022

Αν προσθέσουμε και τη Cyber Monday 2022 στην εξίσωση, τότε θα έχουμε ένα 4ημερο προσφορών, καθώς φέτος η Cyber Monday 2022 πέφτει Δευτέρα 28 Νοεμβρίου και θα ακολουθήσει την Black Friday 2022 της 25ης Νοεμβρίου, καθώς και τα ανοιχτά μαγαζιά της Κυριακής 27/11. Απλώς η διαφορά είναι πως η Cyber Monday αφορά εκπτώσεις και προσφορές για αγορές αποκλειστικά από το διαδίκτυο.

Έκτακτο μήνυμα για ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ! Μάταια περιμένουν!! ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΕΦΚΑ, ΙΚΑ- ΜΠΛΑΚ ΦΡΑΝΤΕΙ 2022!!

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr