Αρχαία Ολυμπία ΤΩΡΑ: Θιβετιανοί αυτονομιστές αιφνιδίασαν την αστυνομία και εισέβαλαν στον ναό της Ήρας

0
120
αρχαία-ολυμπία-τωρα-θιβετιανοί-αυτον

ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ -Θιβετιανοί αυτονομιστές εισέβαλαν στην Αρχαία Ολυμπία κατά την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας.

Ένα άνευ προηγουμένου περιστατικό έλαβε χώρα στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Πεκίνο 2022.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα ilialive.gr, αυτονομιστές από το Θιβέτ κατάφεραν να εισχωρήσουν στο ναό της Ήρας την ώρα που άναβε το φως στα χέρια της Πρωθιέρειας.

Οι Θιβετιανοί – όπου υπήρχαν πληροφορίες ότι βρίσκονταν στην περιοχή – φαίνεται πως κρύφτηκαν όλη την νύχτα στον Κρόνιο Λόφο και την κατάλληλη στιγμή κατέβηκαν με πανό και με την σημαία τους και κατάφεραν να μπουν στην Ιερή Άλτη.

Φωνάζοντας συνθήματα κατά της Κίνας και του Πεκίνου, διαμαρτυρήθηκαν για την χρόνια διαμάχη που υπάρχει ανάμεσα στις δύο περιοχές.

Σημειώνεται πως και το 2008 όταν έγινε η Τελετή των θερινών Ολυμπιακών αγώνων του Πεκίνου, Θιβετιανοί αυτονομιστές είχαν καταφέρει να εισχωρήσουν και πάλι στον Αρχαίο Στάδιο.

Θιβετιανοί ακτιβιστές και στην Ακρόπολη
Το πρωί της Κυριακής συνελήφθησαν τρεις Θιβετιανοί ακτιβιστές στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης καθώς επιχείρησαν να αναρτήσουν πανό και τη σημαία του Θιβέτ.

Σύμφωνα με την Αστυνομία πρόκειται για δύο γυναίκες και έναν άνδρα, οι οποίοι πέρασαν κανονικά στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης ως επισκέπτες.

Τη στιγμή που προσπάθησαν να αναρτήσουν πανό με συνθήματα για την ελευθερία του Θιβέτ και τη σημαία του συγκεκριμένου κράτους επενέβησαν αστυνομικοί και τους συνέλαβαν καθώς είχαν ειδοποιηθεί νωρίτερα από τους υπεύθυνους του αρχαιολογικού χώρου. Σε βάρος τους θα σχηματιστεί δικογραφία.

Πηγή: ilialive.gr

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr