Άρματα μάχης ζήτησε ο Ζελένσκι από το ΝΑΤΟ – Σε εξέλιξη η κρίσιμη Σύνοδος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας

0
238
άρματα-μάχης-ζήτησε-ο-ζελένσκι-από-το-ν

Την παροχή «στρατιωτικής βοήθειας χωρίς περιορισμούς» προς την Ουκρανία, ζήτησε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι από το ΝΑΤΟ, προκειμένου να μπορέσει πολεμήσει τον ρωσικό στρατό τον οποίο μέχρι στιγμής αντιμετωπίζει «σε άνισες συνθήκες»,

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας με μήνυμά του το οποίο προβλήθηκε στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ η οποία είναι σε εξέλιξη, ζήτησε «το 1% των αρμάτων μάχης του ΝΑΤΟ».

«Η Ουκρανία χρειάζεται «όπλα ενάντια στα ρωσικά πολεμικά πλοία, ενάντια στις αεροπορικές επιθέσεις. Χωρίς αυτά τα όπλα η Ουκρανία δεν θα μπορεί να έχει ύπαρξη. Η Συμμαχία μπορεί να μας βοηθήσει, δεν είναι πολύ αργά», συνέχισε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο μήνυμα το οποίο δημοσίευσε και στα κοινωνικά δίκτυα.

«Και σας παρακαλώ, μην μας ξαναπείτε ότι οι ένοπλες δυνάμεις μας δεν πληρούν τα ΝΑΤΟϊκές προδιαγραφές. Υπάρχουν άνισοι εταίροι σε αυτόν τον πόλεμο: «Η Ρωσία δεν πτοείται από τίποτα, απολύτως τίποτα. Σήμερα τα ρωσικά στρατεύματα έριξαν βόμβες φωσφόρου», δήλωσε ο Ουκρανός Πρόεδρος.

Σε εξέλιξη η κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ

Στις Βρυξέλλες διεξάγεται η κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ. Η Σύνοδος γίνεται παρουσία του Προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν με κεντρικό θέμα συζήτησης την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία αλλά και τις επιπτώσεις της τόσο σε οικονομικό όσο και σε γεωπολιτικό επίπεδο.

Παράλληλα, σήμερα διεξάγονται οι Συνόδοι Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και των G7.

Ζελένσκι: «Ο αστραπιαίος πόλεμος του Πούτιν απέτυχε – Η Ουκρανία συνεχίζει να αντιστέκεται»

«Ο αστραπιαίος πόλεμος του Πούτιν απέτυχε. Η Ουκρανία συνεχίζει να αντιστέκεται», τόνισε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα «La Repubblica».

«Ο στρατός, οι πολίτες της χώρας μου, οι αρχές του Κιέβου και σε πολλές άλλες περιοχές συγκεντρώθηκαν και προέβαλαν τεράστια αντίσταση, μπλοκάροντας την εισβολή αυτή, την πιο βάρβαρη από την περίοδο του Β’ Πακοσμίου Πολέμου», ανέφερε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Ο αστραπιαίος πόλεμος απέτυχε και η αντίσταση των ουκρανών, οι οποίοι υπερασπίζονται την χώρα τους, τα σπίτια τους, τις οικογένειές τους, την ελευθερία και την κυριαρχία τους, συνεχίζεται εδώ και ένα μήνα. Ο εχθρός έχει πτοηθεί ηθικά», πρόσθεσε ο Ουκρανός Πρόεδρος.

«Ο ρωσικός στρατός δεν σέβεται καμία διεθνή συνθήκη, χρησιμοποιεί απαγορευμένες βόμβες και όπλα και σκοτώνει γυναίκες και παιδιά», είπε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Μιλώντας στην «La Repubblica» ο Ζελένσκι δήλωσε πρόθυμος να συναντήσει τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, αλλά όχι για να δεχθεί την επιβολή ρωσικού τελεσίγραφου και επιβεβαίωσε ότι η χώρα του θέλει να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Ασκήστε πίεση στον εισβολέα, αυξήστε τις κυρώσεις, μην αγοράζετε ρωσικά εμπορεύματα, αποσύρετε τις επιχειρήσεις σας από την χώρα αυτή. Η Ρωσία πρέπει να υποστεί τις συνέπειες της εγκληματικής δράσης της. Στην οικονομία της, με άδεια ράφια των μαγαζιών, με τα γιοτ και της τις βίλες υπό κατάσχεση, με το να μην μπορούν να ταξιδέψουν οι Ρώσοι στην πανέμορφη χώρα σας», τόνισε ο Ουκρανός Πρόεδρος.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr