Αρνητικό ρεκόρ τον Φεβρουάριο στις πωλήσεις αυτοκινήτων στην ΕΕ

0
205
αρνητικό-ρεκόρ-τον-φεβρουάριο-στις-πω

ΕΕ: Αρνητικό ρεκόρ τον Φεβρουάριο στις πωλήσεις αυτοκινήτων στην ΕΕ

Τον Φεβρουάριο του 2022, οι ταξινομήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση συρρικνώθηκαν περαιτέρω (-6,7%), καθώς οι κατασκευαστές αυτοκινήτων συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη προμήθεια εξαρτημάτων και αναγκάζονται να περιορίσουν την παραγωγή.

Ο όγκος των πωλήσεων ήταν μόλις 719.465 μονάδες σε όλη την ΕΕ. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ACEA (Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων), πρόκειται για αρνητικό ρεκόρ πωλήσεων τον δεύτερο μήνα της χρονιάς, από τότε που υπάρχουν καταγεγραμμένα στοιχεία.

Οι τέσσερις βασικές αγορές της περιοχής παρουσίασαν μικτά αποτελέσματα. Η Ιταλία και η Γαλλία κατέγραψαν διψήφιες απώλειες (-22,6% και -13,0% αντίστοιχα), ενώ η Ισπανία και η Γερμανία παρουσίασαν ανάπτυξη (+6,6% και +3,2% αντίστοιχα).

Από τον Ιανουάριο έως τον Φεβρουάριο του 2022 , οι συνολικές ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση μειώθηκαν κατά 6,4% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Και πάλι, εξετάζοντας τις τέσσερις μεγαλύτερες αγορές, η Ιταλία σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση (-21,1%), ακολουθούμενη από τη Γαλλία (-15,7%). Από την άλλη πλευρά, οι αγορές τόσο στη Γερμανία (+5,6%) όσο και στην Ισπανία (+4,2%) συνέχισαν να επεκτείνονται.

Σπύρος Ρέκκας

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr