Ασφαλιστικά μέτρα κατέθεσε η Μαργαρίτα Θεοδωράκη κατά του Νίκου Κουρή, που δηλώνει γιος του Μίκη

0
180
ασφαλιστικά-μέτρα-κατέθεσε-η-μαργαρί

Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατέθεσε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη, Μαργαρίτα, κατά του Νίκου Κουρή, ο οποίος υποστηρίζει ότι είναι γιος του είναι σπουδαίου μουσικοσυνθέτη.

Στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων η Μαργαρίτα Θεοδωράκη αναφέρει πως ο Νίκος Κουρής «αποβλέπει στη δημιουργία κληρονομικού δικαιώματος επί κάθε στοιχείου της κληρονομιαίας περιουσίας του πατέρα μου» και ότι είναι «ξένο απολύτως υφ’ οιανδήποτε άποψη σώμα προς τον πατέρα μου και οικογένειά μου» και άτομο «παντελώς άγνωστο στην οικογένειά μου».

Στο πλαίσιο αυτό, ζητεί από το δικαστήριο τη λήψη προσωρινών μέτρων σε βάρος του Νίκου Κουρή.

Ο Νίκος Κουρής διατηρεί τον διαδικτυακό ραδιόφωνο «Mikis Radio» από όπου προβάλλει τη μουσική του μεγάλου μουσικοσυνθέτη.

Σύμφωνα με το MEGA, για τη λήψη των προσωρινών μέτρων το δικαστήριο συνεδριάζει αυτή την ώρα και ενδεχομένως θα αποφανθεί αυθημερόν επί της προσωρινής διαταγής, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Προσερχόμενη στο δικαστήριο, η Μαργαρίτα Θεοδωράκη δήλωσε μεταξύ άλλων πως στο παρελθόν είχε έρθει σε επαφή με τον Νίκο Κουρή για ενδεχόμενη συνεργασία, καθώς είναι ραδιοφωνικός παραγωγός.

Σύμφωνα με την ίδια, ο Νίκος Κουρής μετά τον θάνατο του πατέρας της προφανώς και θέλει να διεκδικήσει κληρονομικά δικαιώματα.

Νίκος Κουρής: «Είμαι γιος του Μίκη Θεοδωράκη»

Από την πλευρά του, προσερχόμενος στο δικαστήριο ο Νίκος Κουρής δήλωσε πως είναι γιος του Μίκη Θεοδωράκη και, προκειμένου να το αποδείξει, θα ζητήσει τη διενέργεια τεστ DNA.

«Θα προχωρήσω σε επόμενο βήμα, με τεστ DNA με τα παιδιά, για να αποδειχτεί ότι είμαι γιος του. Υιοθέτησα το όνομα αισθανόμενος την ανάγκη να έρθω κοντά στις ρίζες μου» υποστήριξε ο Νίκος Κουρής και πρόσθεσε: «Ο Μίκης Θεοδωράκης με είχε αποδεχτεί, δεν με αμφισβήτησε ποτέ».

Ο ίδιος δήλωσε πως δεν τον ενδιαφέρει αυτού του είδους η δημοσιότητα και πως «δεν θα είχαμε φτάσει σε αυτό το σημείο αν δεν είχε καταφερθεί η οικογένεια του κ. Θεοδωράκη εναντίον μου».

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr