Αττική, Θεσσαλονίκη και Αργος κινητοποιήσεις για τον θάνατο του 20χρονου Ρομά

0
72

Στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη και το Αργος, άτομα διαμαρτυρήθηκαν για τον 20χρονο Ρομά που έπεσε νεκρός από σφαίρες αστυνομικών στο Πέραμα.

Το απόγευμα της Κυριακής, περίπου 200 Ρομά έκλεισαν την Αττική Οδό στο ύψος του Ασπροπύργου, διαμαρτυρόμενοι για ό,τι συνέβη με τον 20χρονο ο οποίος έπεσε νεκρός από σφαίρες αστυνομικών στο Πέραμα.

Πετροπόλεμος στην Αττική Οδό
Σύμφωνα με πληροφορίες, η μεγάλη ομάδα Ρομά που είχε συγκεντρωθεί στον Ασπρόπυργο, έκαψε ένα αυτοκίνητο της Αττικής Οδού. Τα επεισόδια έγιναν στη θέση Ρουπάκι με Ρομά να συγκεντρώνονται βάζοντας φωτιές σε λάστιχα, ενώ πέταξαν και πέτρες προς την Αστυνομία.

Μάλιστα, ένας από όσους Ρομά συμμετείχαν στην ένταση στον Ασπρόπυργο έκανε live στο Instagram την στιγμή επεισοδίων και διακρίνονται κάποιοι να χτυπούν διερχόμενα αυτοκίνητα:

Συγκέντρωση αντιεξουσιαστών στη Θεσσαλονίκη
Σύμφωνα με το grtimes, συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής, από άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους τέσσερις συλληφθέντες των χθεσινών επεισοδίων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αλλά και σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον θάνατο του 20χρονου Ρομά στο Πέραμα.

Η πορεία ξεκίνησε με κατεύθυνση προς δυτικά γύρω στις 21:00. Στη συνέχεια, έφτασε στην πλατεία Καμάρας, με την αστυνομία να δημιουργεί φραγμό με κλούβες στο ύψος στο συντριβάνι, ώστε να αποτραπεί η πρόσβαση προς τα πανεπιστήμια. Και η πορεία ολοκληρώθηκε στην πλατεία Καμάρας, με όλους τους δρόμους να έχουν δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία.

Πυροσβέστες στην Αργολίδα δέχθηκαν επίθεση με πέτρες και ξύλα από Ρομά
Σύμφωνα με το argolikeseidhseis, Ρομά οι οποίοι από το απόγευμα της Κυριακής 24 Οκτωβρίου είχαν κλείσει στην Αργολίδα την επαρχιακή οδό Νέας Κίου-Αργους, αποσύρθηκαν και επανέκαμψαν το βράδυ κλείνοντας εκ νέου την οδό διαμαρτυρόμενοι για τον θανάσιμο τραυματισμό του 20χρονου στο Πέραμα.

Στο σημείο ήταν κυρίως νεαροί Ρομά τοποθετώντας κάδους απορριμμάτων και ανάβοντας φωτιά. Μάλιστα, λίγο πριν τις 21:00 το βράδυ στο σημείο έσπευσε όχημα με άνδρες της πυροσβεστικής από το Αργος, όπου δέχθηκαν επίθεση με πέτρες και ξύλα. Το όχημα με τους πυροσβέστες αποχώρησε άμεσα από το σημείο χωρίς τραυματισμούς.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr