Μπάιντεν: Ηχηρό μήνυμα στην Άγκυρα – Στήριξη σε Κύπρο για τα Βαρώσια

0
24
μπάιντεν-ηχηρό-μήνυμα-στην-άγκυρα-στ

Μπάιντεν: Ηχηρό μήνυμα στην Άγκυρα – Στήριξη σε Κύπρο για τα Βαρώσια

Ειδήσεις: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ τονίζει ότι η Κυπριακή Δημοκρατία ειναι ένας σημαντικός εταίρος της Ουάσιγκτον για την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το itilegrafima.gr

Απαντητική επιστολή στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, έστειλε ο ομόλογός του των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν. Σε αυτήν στέκεται σε μια σειρά από θέματα που αφορούν τη Μεγαλόνησο, ενώ παράλληλα στέλνει ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία, ώστε να αποκλιμακώσει τις προκλητικές της ενέργειες.

Ο Μπάιντεν διαβεβαίωσε πως οι ΗΠΑ συνεχίζουν να θεωρούν την Κυπριακή Δημοκρατία ως σημαντικό εταίρο για την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο και εξέφρασε τη δέσμευσή του ότι θα εργαστεί για την περαιτέρω εμβάθυνση των ισχυρών δεσμών με την Κύπρο.

Υπενθυμίζεται ότι, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας είχε αποστείλει σχετική επιστολή στον Αμερικανό ομόλογό του στις 14 Μαΐου.

Σημαντική είναι η αναφορά που κάνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ στο θέμα της Αμμοχώστου, αναφέροντας συγκεκριμένα την αμερικανική ανησυχία για τη μονομερή απόφαση των Τουρκοκυπρίων, με τη στήριξη της Τουρκίας, για άνοιγμα μέρους των Βαρωσίων τον Οκτώβριο του 2020.

Ο Μπάιντεν σημειώνει πως οι ΗΠΑ κάλεσαν και θα συνεχίσουν να καλούν για να αναστραφεί αυτή η απόφαση της τουρκικής πλευράς και θα αποθαρρύνουν περαιτέρω προκλητικές ενέργειες.

Δείτε επίσης

Πηγή: tilegrafimanews.gr