Μπλίνκεν: Νέες κυρώσεις σε 22 ρωσικούς φορείς

0
124
μπλίνκεν-νέες-κυρώσεις-σε-22-ρωσικούς-φ

Τιμωρητικά μέτρα και σε Λευκορώσους – Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι θα συσταθεί ειδική ομάδα για να αποσαφηνιστεί ποια περιουσιακά στοιχεία παγώνουν

Ενώ ο πόλεμος ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία μαίνεται για έβδομη μέρα, με τον αριθμό των θυμάτων να αυξάνεται δραματικά, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν διεμήνυσε, σε σχετική ενημέρωση πως το Κρεμλίνο «πρέπει να πληρώσει». Ανακοίνωσε ότι θα επιβληθούν κυρώσεις σε 22 ρωσικούς φορείς αλλά και σε Λευκορώσους.

Οι φορείς της Ρωσίας που θα επηρεαστούν από τα μέτρα είναι κατά βάση εταιρείες κατασκευής αεροσκαφών, μαχητικών, πυραύλων και γενικά συστημάτων πολέμου.

Ο Μπλίνκεν τόνισε ότι τα συστήματα που χρησιμοποιούνται από το Κρεμλίνο προσβάλλουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ η κατάσταση αυτή συνιστά κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου.

«Από τις αεροπορικές επιδρομές πλήττονται σχολεία, νοσοκομεία, κάτοικοι όπως και κρίσιμης σημασίας υποδομές» τόνισε ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Οι Ρώσοι χτυπούν περιοχές που δεν αποτελούν στρατιωτικούς στόχους αλλά μέρη όπου ζουν οικογένειες. Εκατοντάδες εάν όχι χιλιάδες Ουκρανοί πολίτες έχουν χτυπηθεί ή σκοτωθεί. Πάνω από 174.000 πρόσφυγες ψάχνουν για ασφάλεια σε γειτονικές χώρες», είπε ακόμη ο Μπλίνκεν.

«Θα παγώσουμε τα περιουσιακά τους στοιχεία, τα γιοτ, τα ιδιωτικά τζετ» επισημαίνει ακόμη ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών.

Συμπλήρωσε ότι θα συσταθεί ειδική ομάδα εργασίας για να ξεκαθαριστεί ποια περιουσιακά στοιχεία δεσμεύονται.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr