Μπουλμπασάκος: Η κυβέρνηση να ξανασκεφτεί το θέμα των παρελάσεων

0
82
μπουλμπασάκος-η-κυβέρνηση-να-ξανασκε

Μπουλμπασάκος: Ηκυβέρνηση βιάστηκε να δώσει το σήμα της απελευθέρωσης των μέτρων για τον κορονοϊό εκτιμά ο διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής του «Ευαγγελισμού» Γιώργος Μπουλμπασάκος.

«Η πίεση έχει αρχίσει ήδη και φαίνεται στο σύστημα υγείας» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ και τόνισε πως η κυβέρνηση πρέπει να ξανασκεφτεί το θέμα των παρελάσεων.

Όπως εξήγησε, αν δεν μπορεί να διαφυλαχθεί πως θα υπάρχει υγειονομική ασφάλεια σε χώρους με συνωστισμούς, τότε θα θρηνήσουμε θύματα και πρότεινε να γίνει πάλι υποχρεωτική η μάσκα.

Τι είπε για την κατάσταση της υγείας του Βασίλη Λεβέντη
Ο Γιώργος Μπουλμπασάκος αναφέρθηκε στον Βασίλη Λεβέντη, που νοσηλεύεται με κορονοϊό για 25η ημέρα στον Ευαγγελισμό. Όπως είπε, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων «τελευταία πάει καλύτερα». «Ευελπιστούμε ότι θα τα καταφέρει» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Κορονοϊός – Θωμαΐδης: Εκτεταμένη διάδοση στη Βόρεια Ελλάδα
Η θετικότητα που φτάνει το 1% προέρχεται κυρίως από Βόρεια Ελλάδα – Θεσσαλία είπε από την πλευρά του ο καθηγητής Aναλυτικής Χημείας, Νίκος Θωμαϊδης. Όπως εξήγησε, στην Θεσσαλία, την Θράκη, την Ανατολική Μακεδονία και την Θεσσαλονίκη υπάρχει μια εκτεταμένη διάδοση που αποτυπώνεται και στα καθημερινά κρούσματα που καταγράφονται.

Ο κ. Θωμαΐδης τόνισε πως περιοχές που δεν έχουν μεγάλη εμβολιαστική κάλυψη είναι πιθανό να έχουν περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων και των εισαγωγών στα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ.

Ειδικότερα για την Αττική σημείωσε πως υπάρχει μια σχετικά καλή εμβολιαστική κάλυψη και γι’ αυτό εμφανίζει μια σταδιακή αύξηση, αργή αλλά σταθερή από τέλος Σεπτεμβρίου που αποτυπώνεται και στα κλινικά δείγματα από βδομάδα σε βδομάδα.

Ο ίδιος θεωρεί πως από τέλος του Σεπτεμβρίου το άνοιγμα των σχολείων – πανεπιστημίων, η απελευθέρωση εστίασης και η αλλαγή καιρού έδωσε αυτή την μικρή αύξηση αλλά είναι μικρή και ελεγχόμενη γιατί τα μέτρα όπως ανέφερε τηρούνται σε αυτούς τους χώρους.

newsbeast.gr

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr