Χ.Μεγάλου: Έδωσε στα στελέχη της Πειραιώς το “στίγμα” της νέας εποχής

0
43
χ-μεγάλου-έδωσε-στα-στελέχη-της-πειραι
Ο διευθύνων σύμβουλος Χρήστος Μεγάλου μιλά στην Γενική Συνέλευση μετόχων της Τράπεζας Πειραιώς Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017. Πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο η ετήσια Γενική Συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας Πειραιώς. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου, μιλώντας σε διαδικτυακή εκδήλωση την περασμένη Παρασκευή σε υψηλόβαθμα στελέχη της Τράπεζας, έδωσε το στίγμα της νέας εποχής μετά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, κάνοντας λόγο για αποτελεσματική, λιτά διαρθρωμένη, πλήρως εξυγιασμένη και κερδοφόρα τράπεζα που λειτουργεί στην κατεύθυνση της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και τη μετάβασή της στη βιώσιμη ανάπτυξη.

«Αν κάτι επιβεβαιώθηκε κατά την πανδημία, είναι ότι το περιβάλλον μεταβάλλεται και ο μόνος τρόπος να είμαστε ανταγωνιστικοί, είναι να προσαρμοζόμαστε με ταχύτητα και ευελιξία. Έχουμε αποδείξει επανειλημμένως ότι είμαστε ανοικτοί στις αλλαγές, ανταποκρινόμαστε όταν λειτουργούμε υπό πίεση και μάλιστα καινοτομούμε και ανοίγουμε δρόμους».

Επισήμανε ότι με σκληρή, ομαδική δουλειά, η Τράπεζα πέτυχε ή διατήρησε την ηγετική της θέση σε χορηγήσεις και καταθέσεις με μερίδιο περί το 30% στον αγροτικό τομέα, στο digital, στη βιώσιμη τραπεζική, με το μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιo Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και στην εφαρμογή κριτηρίων ESG στη λειτουργία της.

Ο κ.Μεγάλου μάλιστα αναφέρθηκε σε μια δωδεκάδα από «πρωτιές» που έχει επιτύχει η Πειραιώς τα τελευταία χρόνια, αναφέροντας:

1. την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 1,4 δισ. ευρώ που είναι η μεγαλύτερη από Τράπεζα στην Ευρώπη από τον Ιούνιο του 2017

2. την πρόσφατη έκδοση ΑΤ1, που είναι η πρώτη στην Ελλάδα.

3. την έκδοση Tier 2 κεφαλαίων το 2019, την πρώτη μετά από μια δεκαετία.

4. την πρώτη στρατηγική συνεργασία με servicer, τον Ομιλο Intrum

5. την πώληση των υπηρεσιών αποδοχής καρτών

6. την πώληση χαρτοφυλακίου δανείων (Amoeba)

7. τη συνθετική τιτλοποίηση

8. την έκδοση ομολόγου ESG

9. τη δημιουργία δανείου με κριτήρια ESG

10. τη σύσταση και διάθεση αμοιβαίου κεφαλαίου με κριτήρια ESG

11. την υιοθέτηση των αρχών Υπεύθυνης Τραπεζικής (Υπογραφή Αρχών UNEP FI)

12. την ίδρυση Επαγγελματικού Ταμείου για τους εργαζομένους της Τράπεζας

Δείτε επίσης

Πηγή: tilegrafimanews.gr