Χανιά: « Εξυπνη» πόλη της χρονιάς αναδείχθηκαν τα Χανιά

0
172
χανιά-εξυπνη-πόλη-της-χρονιάς-αναδε

Χανιά: Με την κορυφαία διάκριση στη χώρα, αυτή της «Smart City of the Year 2022», τιμήθηκε ο Δήμος Χανίων, κατά την απονομή των «Best City Awards 2022», συγκεντρώνοντας την υψηλότερη βαθμολογία ανάμεσα σε υποψηφιότητες από όλη την Ελλάδα.

Όπως ανακοίνωσε ο δήμος, η τελετή απονομής των βραβείων έγινε το βράδυ της Πέμπτης στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» στην Αθήνα και τα Χανιά αναδείχθηκαν ως η «έξυπνη» πόλης της χρονιάς.

Παραλαμβάνοντας το βραβείο ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης τόνισε σε ομιλία του ότι η διάκριση είναι αποτέλεσμα της συλλογικής προσπάθειας που καταβάλλει η δημοτική Αρχή και οι εργαζόμενοι του δήμου τονίζοντας πως, «η επένδυση που κάνουμε στο ανθρώπινο δυναμικό, που εργάζεται σκληρά στις υπηρεσίες μας, αντικατοπτρίζει τη σχέση και την ποιότητα εξυπηρέτησης που θέλουμε να έχει ο πολίτης, στην καθημερινή εμπειρία του με τον δήμο μας».

Ο δήμος Χανίων διακρίθηκε συνολικά για τις καινοτόμες πολιτικές που εφαρμόζει, συγκεντρώνοντας 4 gold βραβεία στις εξής κατηγορίες:

· Έργα Ποδηλατοδρόμων: Νέο δίκτυο ποδηλατοδρόμων στο κέντρο των Χανίων.

· Δημόσια και Δημοτικά Κτήρια: Ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών συγκροτημάτων Δήμου Χανίων, ύψους 7 εκατομμυρίων ευρώ.

· Βιώσιμος Δημόσιος Τομέας: Εξ ολοκλήρου Ψηφιακή Εξυπηρέτηση στις υπηρεσίες του Δήμου Χανίων.

· Κοινωνική Ευθύνη: Κοινωνικό Πλυντήριο Δήμου Χανίων.

Τα ετήσια βραβεία «Best City Awards», απονέμονται από την εταιρία Boussias Communications, υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ και της Περιφέρειας Αττικής, και επιβραβεύουν την καινοτομία και την ποιότητα ζωής στις ελληνικές πόλεις. Η αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων σε κάθε κατηγορία, πραγματοποιήθηκε μέσω του on-line συστήματος αξιολόγησης, από τα 28 μέλη της κριτικής επιτροπής και τα βραβεία προέκυψαν από τον μέσο όρο βαθμολογίας που συγκέντρωσε η κάθε υποψηφιότητα.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr