Χανιά: Φαρμακευτικό υλικό στο λαό της Ουκρανίας στέλνουν οι φαρμακοποιοί

0
98
χανιά-φαρμακευτικό-υλικό-στο-λαό-της-ο

Χανιά: Στη συγκέντρωση και αποστολή φαρμακευτικού υλικού στον δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας, προχώρησαν ο Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Χανίων…

και οι φαρμακοποιοί της περιοχής σε συντονισμό με την Ομοσπονδία Συνεταιρισμών Ελλάδος του κλάδου.

Τα υπό αποστολή είδη συγκεντρώθηκαν στα κεντρικά γραφεία του Συνεταιρισμού στις Μουρνιές Χανίων και, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Αναστάσιος Βάμβουκας, τα είδη που συγκεντρώθηκαν, θα προωθηθούν στην Ουκρανία μέσω του ουκρανικού προξενείου της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον κ. Βάμβουκα, «πρόκειται για μια πρωτοβουλία κοινωνικής ευθύνης για να δοθεί βοήθεια στον δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας». Παράλληλα τόνισε οτι ο Συνεταιρισμός και τα μέλη του θα συνεχίσουν την προσπάθεια για αποστολή βοήθειας προς την Ουκρανία.

Τα είδη που συγκεντρώθηκαν είναι γάζες, οροί, αντιβιοτικά και αναλγητικά φάρμακα, καθώς και φαρμακευτικό υλικό που έχει ζητήσει μέσω της οργάνωσης «Φαρμακοποιοί του Κόσμου», η ουκρανική πρεσβεία.

Εκτός από τη συγκεκριμένη δράση ο Σύλλογος Φαρμακοποιών Χανίων, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρός του, Μανώλης Κατσαράκης, συμβάλλει οικονομικά σε πρωτοβουλία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για αγορά και συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης που θα αποσταλούν στην Ουκρανία.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr