Χάος – Καταιγίδες σε όλη τη χώρα και σήμερα, μήνυμα 112 σε 7 περιοχές

0
140

Πολλά προβλήματα άφησε πίσω της η κακοκαιρία που χτύπησε τις απογευματινές και βραδινές ώρες της Τετάρτης τη βόρεια Ελλάδα.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία προχώρησε χθες στον απεγκλωβισμό γυναίκας από ισόγειο κατοικίας στη Σκάλα Ποταμιάς, στη Θάσο και δέχτηκε έξι κλήσεις για άντληση υδάτων από την ίδια περιοχή και επενέβη σε τέσσερις περιπτώσεις.

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση παρουσιάστηκαν αργά το βράδυ της Τετάρτης στην Χαλκιδική, ενώ ήταν σε εξέλιξη έντονα καιρικά φαινόμενα. Χωρίς ρεύμα έμειναν η Ιερισσός, τα Νέα Ρόδα και η Ουρανούπολη στον δήμο Αριστοτέλη, καθώς και η Συκιά και ο Νέος Μαρμαράς, στον δήμο Σιθωνίας.

Στις Σέρρες, η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε πτώσεις δέντρων, προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και εγκλωβισμούς σε ανελκυστήρες, εν΄β δεκάδες κλήσεις δέχτηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία για απεγκλωβισμούς. Διακοπές ρεύματος μικρής και μεγαλύτερης διάρκειας καταγράφηκαν στους Δήμους Αμφίπολης, Βισαλτίας και Σιντικής. Χωρίς ρεύμα έμεινε και κομμάτι του κέντρου της πόλης των Σερρών.

Το Περιφερειακό Μετεωρολογικό Κέντρο Μακεδονίας κατέγραψε έντονα καιρικά φαινόμενα, στις Σέρρες, τη Καβάλα και τη Λήμνο, ενώ λίγο πριν τις 9 το βράδυ ξεκίνησε να βρέχει και στη Θεσσαλονίκη.

Μήνυμα από το 112
Την ίδια ώρα, συναγερμό στην Πολιτική προστασία έχουν σημάνει οι τελευταίες προβλέψεις της ΕΜΥ για περαιτέρω κλιμάκωση της κακοκαιρίας, ενώ ενεργοποιήθηκε και το 112, μέσω του οποίου εστάλη μήνυμα στους κατοίκους και παραθεριστές, κυρίως σε παραθαλάσσιες περιοχές της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας και των νησιών του Βορείου Αιγαίου, καθώς αναμένονται πολύ ισχυρές καταιγίδες, ραγδαία φαινόμενα και με υψηλά ποσά βροχής.

Το μήνυμα από το 112 που εστάλη αναφέρει: Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα το επόμενο 48ωρο: Παραθαλάσσιες περιοχές Αν. Μακεδονίας- Θράκης και Κ. Μακεδονίας, νησιά Β. Αιγαίου, Θεσσαλία, Σποράδες, περιοχές Αν Στερεάς Ελλάδας και Εύβοια. Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις- Ακολουθείτε οδηγίες των Αρχών.

Απεγκλωβισμός γυναίκας στη Θάσο
Προβλήματα από την κακοκαιρία παρουσιάστηκαν στη Θάσο, εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία προχώρησε στον απεγκλωβισμό κατάκοιτης γυναίκας από ισόγειο κατοικίας στη Σκάλα Ποταμιάς.

Η Πυροσβεστική δέχθηκε έξι κλήσεις για άντληση υδάτων από την ίδια περιοχή και επενέβη σε τέσσερις περιπτώσεις.

Χαλκιδική: Χωρίς ρεύμα πολλές περιοχές-Απεγκλωβίστηκαν τουρίστες
Πλημμύρες, διακοπές ρεύματος σε Τορώνη, Σάρτη και Καλαμίτσι, αλλά και επικίνδυνες συνθήκες για τους οδηγούς στη Χαλκιδική σημειώθηκαν χθες Τετάρτη.

Όπως φαίνεται από ρεπορτάζ του GRTimes, oι ζημιές που δημιουργήθηκαν στη Συκιά είναι αρκετές, ενώ σε ρέμα που βρίσκεται στην περιοχή εγκλωβίστηκε ένα όχημα, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, ανήκει σε τουρίστες από τη Βουλγαρία.

«Κληθήκαμε το μεσημέρι και με μηχανήματα του δήμου απεγκλωβίσαμε τους τουρίστες», μετέφερε σχετικά στο GRTimes ο αντιδήμαρχος Σιθωνίας, Βασίλειος Ζήσιος.

Συκιά: Πλημμύρισε το παραλιακό μέτωπο
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Συκιάς, Δημήτρης Μελίσσης, ανέφερε:

«Ο δρόμος της παλιάς επαρχιακής οδού Συκιάς έχει μετατραπεί σε ποτάμι, ενώ έχει πλημμυρήσει η παραλία αλλά και ο κεντρικός δρόμος, όπου αυτήν την ώρα δεν μπορούν να περάσουν αυτοκίνητα. Αυτό συμβαίνει καθώς δεν υπάρχουν αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή.

»Ακόμη, κάτω από τη γέφυρα στην παραλία Συκιάς, τα νερά της βροχής έχουν σχηματίσει ένα ορμητικό ποτάμι. Επιπλέον, έχει πλημμυρίσει και στην παραλία Τουρκολιμνιώνα. Σε σούπερ μάρκετ αναγκάστηκαν να κλείσουν τις πόρτες, με τον κόσμο μέσα, για να μην μπουν τα ορμητικά νερά.

»Κινητοποιήθηκαν τα μηχανήματα του Δήμου Σιθωνίας προκειμένου να διευθετήσουν όσα περισσότερα ζητήματα γίνεται».

Τι είπε ο δήμαρχος Σιθωνίας για τις ζημιές
Ο δήμαρχος Σιθωνίας, Κυπαρίσσης Ντέμπλας μετέφερε τα εξής: «Δεν έχει σταματήσει να βρέχει από το πρωί. Στη Συκιά τα προβλήματα είναι πολλά, ενώ προέκυψε ζήτημα με τη γέφυρα της περιοχής.

»Όλο το παραλιακό μέτωπο της περιοχής είναι γεμάτο νερό, ενώ η νύχτα προβλέπεται ιδιαίτερα δύσκολη. Βρισκόμαστε όλοι επί ποδός, τα μεγάλα ζητήματα εντοπίζονται σε Συκιά και Τορώνη».

Χωρίς ρεύμα πολλές περιοχές της Χαλκιδικής
Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση παρουσιάστηκαν στη Χαλκιδική. Χωρίς ρεύμα έμειναν η Ιερισσός, τα Νέα Ρόδα και η Ουρανούπολη στον Δήμο Αριστοτέλη, καθώς και η Συκιά και ο Νέος Μαρμαράς, στον Δήμο Σιθωνίας.

Ο αντιδήμαρχος Σιθωνίας, Βασίλειος Ζήσιος, είπε χθες στο GRTimes ότι «είχαμε κάποια προβλήματα με την ηλεκτροδότηση σε τμήμα της Συκιάς και του Νέου Μαρμαρά, αλλά τα καιρικά φαινόμενα μπήκαν για λίγο σε ύφεση και οι τεχνικοί τα έχουν αποκαταστήσει».

Ο αντιδήμαρχος σημείωσε ακόμη πως «το ιδιαίτερο πρόβλημα αυτήν την ώρα δημιουργείται στην παραλία της Συκιάς, το Καλαμίτσι αλλά και την Τορώνη», ενώ μεταφέρει ότι «στη Συκιά έχουμε πλημμυρίσει, με τα συνεργεία μας να προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις ζημιές».

Τόνισε ότι «η μέρα φαίνεται ατέλειωτη και αν και τα φαινόμενα έχουν για λίγο ηρεμήσει, βρισκόμαστε σε ετοιμότητα, καθώς περιμένουμε το επόμενο ξέσπασμα της κακοκαιρίας».

Ο κ. Ζήσιος γνωστοποίησε ότι χωρίς ρεύμα παραμένουν Τορώνη, Σάρτη και Καλαμίτσι, με τα συνεργεία της ΔΕΗ να εργάζονται για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

Η Πυροσβεστική κλήθηκε για 4 αντλήσεις υδάτων στην περιοχή της Σιθωνίας, ενώ λόγω έντονης βροχόπτωσης, είχε διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στο 1o χιλιόμετρο από Όλυνθο προς επαρχιακή οδό Νέων Μουδανιών-Σιθωνίας.

Εγκλωβίστηκαν πλοία στη διώρυγα της Κορίνθου
Εξαιτίας των μεγάλων διακυμάνσεων της τάσης του δικτύου της ΔΕΗ ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων που σημειωθήκαν στην περιοχή, προκλήθηκαν βλάβες στον πίνακα αυτοματισμού της γέφυρας Ποσειδωνίας στην Κόρινθο.

Αυτό είχες ως αποτέλεσμα να τεθεί εκτός λειτουργίας η βύθιση, και να διακοπεί προσωρινά η ναυσιπλοΐα. Η βλάβη αποκαταστάθηκε άμεσα μετά από συντονισμένη επέμβαση της τεχνικής υπηρεσίας, αντικαθιστώντας τις ζημιές. Η ναυτική κίνηση έγινε και πάλι διαθέσιμη για τα διερχόμενα πλοία.

Αιτωλοακαρνανία: Σκέπη κτιρίου προσγειώθηκε στον δρόμο
Από την κακοκαιρία δεν γλίτωσε χθες ούτε η ευρύτερη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στις κοινότητες Αβόρανης και Παναιτωλίου.

Πληροφορίες των ιστοσελίδων «Agrinio365» Media Group (AgrinioTimes.gr – Antenna-Star.gr) ανέφεραν ότι μεγάλα προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στην κυκλοφορία των οχημάτων στον δρόμο από το Αγρίνιο προς την Αβόρανη, καθώς ο δρόμος έχει πλημμυρίσει.

Επιπλέον, σημειώθηκε πτώση δέντρου εντός του οδοστρώματος κοντά στην Πλατεία της Αβόρανης, ενώ νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι η σκεπή ενός κτιρίου έπεσε μέσα στον δρόμο στο Παναιτώλιο, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων στην περιοχή.

Καλύβια Αγρινίου: «Άγιο» είχε ο πρόεδρος του χωριού -Δύο κολόνες της ΔΕΗ έπεσαν ταυτόχρονα σε επαρχιακό δρόμο
Οργισμένοι είναι οι κάτοικοι των Καλυβίων Αγρινίου μετά την κακοκαιρία της Τρίτης που σάρωσε τα πάντα στο διάβα της.

Μέσα σε λίγα μόλις λεπτά οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια. Δυνατοί ήταν οι άνεμοι στην περιοχή και δύο κολόνες έπεσαν ταυτόχρονα, με τον πρόεδρο του χωριού, κ. Αναστασίου, να αναφέρει πως «είχα άγιο σε αυτό το απίστευτο σκηνικό. Δύο κολόνες της ΔΕΗ έπεσαν ταυτόχρονα, μία από αριστερά και μία από τα δεξιά του δρόμου».

Καστοριά: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Δημοτική Ενότητα Αγίων Αναργύρων
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε χθες η Δημοτική Ενότητα Αγίων Αναργύρων του δήμου Καστοριάς με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε κατόπιν αιτήματος που υποβλήθηκε από την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και τον δήμο Καστοριάς.

Η απόφαση αφορά στην αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών που προέκυψαν από την έντονη κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών και αναμένεται να διατεθούν χρηματοδοτήσεις για την αποκατάσταση των ζημιών στις πληττόμενες περιοχές.

Η διαδικασία καταγραφής των ζημιών που προκλήθηκαν, αλλά και οι ενέργειες που θα ακολουθήσουν, συζητήθηκαν σε τηλεδιάσκεψη των φορέων της Δυτικής Μακεδονίας με τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό, αρμόδιο για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, Χρήστο Τριαντόπουλο, και τους γενικούς γραμματείς, Δημήτρη Σταυριανουδάκη και Δημήτρη Σκάλκου, με τη συμμετοχή του δημάρχου Καστοριάς, Γιάννη Κορεντσίδη.

Με την κήρυξη των τεσσάρων οικισμών της Δ.Ε. αναμένεται να διατεθούν χρηματοδοτήσεις και μέσα για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσαν τα καιρικά φαινόμενα, ώστε να υπάρξουν πλήρεις αποκαταστάσεις των πληττόμενων περιοχών.

ΕΜΥ: Ο καιρός ανά περιοχή σήμερα Πέμπτη 25/8/22
Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για σήμερα Πέμπτη 25 Αυγούστου, στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και το μεσημέρι-απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη, αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.

Τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα έως τις προμεσημβρινές ώρες στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, στα νησιά του βορείου Αιγαίου (κυρίως στη Λήμνο, τη Σαμοθράκη και τη Θάσο), στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στους νομούς Χαλκιδικής, Πιερίας και Ημαθίας και στα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Θεσσαλονίκης) και έως το βράδυ στις Σποράδες, τη Θεσσαλία (κυρίως στους νομούς Μαγνησίας και Λάρισας), στην κεντρική και βόρεια Εύβοια και στα βόρεια τμήματα της ανατολικής Στερεάς (κυρίως στο νομό Φθιώτιδας).

Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα πελάγη τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Οι μέγιστες τιμές δεν θα ξεπεράσουν τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους και κατά περιόδους ισχυρές.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 28 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα. Τα φαινόμενα έως τις προμεσημβρινές ώρες στα παραθαλάσσια τμήματα θα είναι ιδιαίτερα έντονα.
Άνεμοι: Βόρειοι-βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα. Έως τις προμεσημβρινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία ( κυρίως στους νομούς Χαλκιδικής, Πιερίας, Ημαθίας και στα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Θεσσαλονίκης) και έως τις πρωινές ώρες στα θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές κυρίως στα ηπειρωτικά.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα. Τα φαινόμενα μέχρι το βράδυ στις Σποράδες, τη Θεσσαλία (κυρίως στους νομούς Μαγνησίας και Λάρισας) και τα βόρεια τμήματα της ανατολικής Στερεάς (κυρίως στο νομό Φθιώτιδας) θα είναι ιδιαίτερα έντονα.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.
Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα στα νότια έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά Ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα

Καιρός: Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές. Τα φαινόμενα στα βορειότερα τμήματα νωρίς το πρωί θα είναι ιδιαίτερα έντονα. Στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.
Εύβοια

Καιρός: Νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα. Τα φαινόμενα μέχρι το βράδυ στα κεντρικά και τα βόρεια θα είναι ιδιαίτερα έντονα.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου.
Meteo: Οι περιοχές που κατά κύριο λόγο θα «χτυπήσουν» τα έντονα φαινόμενα σήμερα Πέμπτη 25/8/22
Το Meteo προβλέπει ότι σήμερα αναμένονται βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Τα φαινόμενα τοπικά θα είναι έντονα, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια, με έμφαση σε τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, της ανατολικής Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς, της βόρειας Εύβοιας, των Σποράδων και του βορείου Αιγαίου.

Οι καταιγίδες στην Ήπειρο και στη δυτική Μακεδονία είναι πιθανό να συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, ενώ τοπικά μικρή άνοδο στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά, και θα κυμανθεί, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στη Δυτική Μακεδονία από 14 έως 27-28 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 16 έως 33-34, στην Ήπειρο από 14 έως 28-30 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 14 έως 30-31, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 27-28 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 29-30 και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 18 έως 27-28 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-5 μποφόρ, με εξαίρεση τα νοτιότερα τμήματα, όπου θα πνέουν από δυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ.

Στο Ιόνιο θα πνέουν γενικά βορειοδυτικοί άνεμοι, με εντάσεις έως 4-5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται παροδικές νεφώσεις, και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αναμένονται βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα είναι πιθανό να είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 29-30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές ή και καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις πρωινές ώρες είναι πιθανό να είναι έντονα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 32-33 βαθμούς Κελσίου.

Χάος - Καταιγίδες σε όλη τη χώρα και σήμερα, μήνυμα 112 σε 7 περιοχές Χάος - Καταιγίδες σε όλη τη χώρα και σήμερα, μήνυμα 112 σε 7 περιοχές Χάος - Καταιγίδες σε όλη τη χώρα και σήμερα, μήνυμα 112 σε 7 περιοχές Χάος - Καταιγίδες σε όλη τη χώρα και σήμερα, μήνυμα 112 σε 7 περιοχές Χάος - Καταιγίδες σε όλη τη χώρα και σήμερα, μήνυμα 112 σε 7 περιοχές

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr