Χαρδαλιάς για τη Βόρεια Ελλάδα

0
32

Ο λόγος για τον οποίο η Βόρεια Ελλάδα «βράζει» στα κρούσματα εστιάζεται, σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, στην τήρηση των περιοριστικών μέτρων και πόσο πιστά οι πολίτες τα ακολουθούν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία της Covid-19 στη χώρα, η Βόρεια Ελλάδα «πνίγεται» στα κρούσματα κορωνοϊού.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε πως προκαλεί έντονη ανησυχία το γεγονός ότι σε έξι περιφέρειες δεν υποχωρεί το επιδημιολογικό φορτίο και εξήγησε στο πού οφείλεται αυτή η διαφορά σε σχέση με τις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας.

Συγκεκριμένα ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι αυτήν την στιγμή στη χώρα υπάρχουν 16.617 ενεργά κρούσματα στην Ελλάδα εκ των οποίων το 42,3% εντοπίζονται στην Κεντρική Μακεδονία, το 19,7% στην Αττική, το 10,7% στη Θεσσαλία, το 9,6% στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και το 3,8% στη Δυτική Μακεδονία.

«Δηλαδή το 86,1% των κρουσμάτων κατανέμεται σε 5 από τις 13 περιφέρειες της χώρας. Πού οφείλεται αυτή η διαφορά; Η διαφορά είναι στο πόσο πιστά τηρούνται τα μέτρα» εξήγησε ο κ. Χαρδαλιάς και τόνισε: «Ανάμεσα στις περιοχές που μας δημιουργούν έντονο προβληματισμό είναι οι εξής: Πιερία, Φλώρινα, Πέλλα, Δράμα, Ημαθία και Ξάνθη. Σε αυτές τις περιοχές το επιδημιολογικό φορτίο των τελευταίων 7 ημερών δεν υποχωρεί. Είναι σταθερός ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων».

Πηγή: tilegrafimanews.gr