Χρυσοχοΐδης από Πάτρα: Ας ξεχάσουμε και φέτος το καρναβάλι

0
158

Την έντονη ανησυχία του για την κατάσταση που επικρατεί στην Πάτρα με τη διασπορά του κορωνοϊού, εξέφρασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος μετά από έκτακτη σύσκεψη στα γραφεία της Περιφέρειας, έστειλε δραματικό μήνυμα στους πολίτες.

«Βρισκόμαστε σε ένα σημείο που μπορεί να οδηγηθούμε στο κόκκινο και να ληφθούνε πολύ αυστηρά μέτρα για να καταστείλουμε τη διάδοση του ιού στην πόλη. Οι εμβολιασμοί άρχισαν και διεξάγονται κανονικά. Σας παρακαλώ βάλτε όλοι πλάτη, κάντε κουράγιο έως ότου βγούμε από το τούνελ, την άνοιξη όταν θα έχει εμβολιαστεί τουλάχιστον το κρίσιμο ποσοστό του πληθυσμού, των ευάλωτων και ηλικιωμένων ανθρώπων», είπε και συνέχισε:

«Για όσους επαγγελματίες έχουν μετατρέψει τα μπαρ και τις καφετέριες σε ορθάδικα θα υπάρξουν δυστυχώς αυστηρές ποινές. Έχουν δίκιο να είναι αγανακτισμένοι, έχουν στερηθεί εισόδημα, η κυβέρνηση τους βοηθά πάρα πολύ με μια σειρά από οικονομικά μέτρα, αλλά δεν παίζουμε με τη δημόσια υγεία».

Ερωτηθείς για το καρναβάλι, ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε χαρακτηριστικά σύμφωνα με το tempo24.gr, «ας το ξεχάσουμε και φέτος, δεν μπορεί να γίνουν τέτοιες εκδηλώσεις, είναι επικίνδυνο και μόνο που το συζητάμε».

Η πόλη έχει ενταχθεί από το Σάββατο στην κόκκινη ζώνη του υγειονομικού χάρτη ενώ χθες ανακοινώθηκαν 11 κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης τα οποία εντοπίστηκαν στο Νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα. Τον Υπουργό συνόδευε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου.

Πηγή: tilegrafimanews.gr