Χρυσοχοΐδης: Οι αστυνομικοί θα μπορούν να κάνουν συλλήψεις στα ΑΕΙ

0
90

Για το νομοσχέδιο για την Παιδεία το οποίο προβλέπει την αξιοποίηση αστυνομικών δυνάμεων για την φύλαξη των Πανεπιστημίων μίλησε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, είπε ότι το εν λόγω αστυνομικό σώμα που συστήνεται θα έχει δικαίωμα να κάνει συλλήψεις, να συντάσσει δικογραφίες και να παραπέμπει στον εισαγγελέα.

Ακόμα, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανέφερε πως οι αστυνομικοί που θα περιφρουρούν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα δεν θα φέρουν όπλα, δεν θα έχουν την ιδία στολή με τους υπόλοιπους αστυνομικούς, θα επιτηρούν και θα έχουν προληπτικό, αποτρεπτικό ρόλο.

Αναφερόμενος σε όσους αντιδρούν στο σχέδιο νόμου τόνισε ότι εκείνοι «δεν λένε τι προτείνουν», σημειώνοντας ότι τα τελευταία τρία χρόνια έχουν συμβεί 20 περιστατικά βίας με τελευταίο, την επίθεση σε βάρος του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών, Δημήτρη Μπουραντώνη.

«Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο η τρομοκρατία, η βία και ο φόβος των εκπαιδευτικών από μια μειοψηφία μέσα στα πανεπιστήμια. Πρέπει να σταματήσει το αίσθημα ασυδοσίας και ατιμωρησίας που δημιουργεί όλη αυτή την κατάσταση», τόνισε ο υπουργός, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΪ 103.3».

Ισχυρή παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. στην αγορά
Παράλληλα, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε έκκληση για προσοχή από τους πολίτες στην τήρηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Επίσης, ο υπουργός υπογράμμισε πως θα είναι έντονη η παρουσία της Αστυνομίας στους δρόμους από σήμερα, επ’ αφορμής της επαναλειτουργίας της Αγοράς.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σημείωσε πως ήταν ανάγκη να βγούμε από το lockdown καθώς ειδάλλως «θα καταστραφούμε οικονομικά και ψυχολογικά αν συνεχίσουμε να βρισκόμαστε σε ένα διαρκές αυστηρό απαγορευτικό».

Την ίδια ώρα, ζήτησε από τους πολίτες να είναι προσεκτικοί και να μην συνωστίζονται στα καταστήματα και από τους επαγγελματίες να τηρούν τους κανόνες.

Πηγή: tilegrafimanews.gr