Χρυσοχοΐδης στα εγκαίνια του Γραφείου Υποστήριξης Θυμάτων Τρομοκρατίας

0
97

Το Γραφείο Υποστήριξης Θυμάτων Τρομοκρατίας εγκαινίασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Με την ελπίδα να μην υπάρξουν ποτέ ξανά θύματα της τρομοκρατίας στην πατρίδα μας», τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης, υπογραμμίζοντας πως το συγκεκριμένο Γραφείο θα είναι ο ανεξίτηλος τόπος μνήμης για τα θύματα τρομοκρατίας, όπου μάλιστα δημιουργήθηκε ένας «τοίχος μνήμης», στον οποίο οι συγγενείς των θυμάτων γράφουν μια αφιέρωση στους ανθρώπους τους που σκοτώθηκαν σε τρομοκρατική επίθεση. Ο υπουργός σημείωσε πως όποιος χάνει τη ζωή του από τόσο άδικες δολοφονικές ενέργειες, θα τιμάται από την πολιτεία.

«Σήμερα αποτίουμε τα οφειλόμενα. Πραγματοποιούμε τα εγκαίνια του Γραφείου Υποστήριξης Θυμάτων Τρομοκρατίας. Εδώ είναι ο χώρος τους, όπου θα είναι και ένας ανεξίτηλος τόπος μνήμης. Γι’ αυτό δημιουργήσαμε τοίχο μνήμης, στον οποίο οι συγγενείς των θυμάτων γράφουν μια αφιέρωση για τον αδικοχαμένο άνθρωπό τους», δήλωσε συγκεκριμένα ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος συνέδεσε άρρηκτα το όνομά του με την εξάρθρωση της τρομοκρατίας στην Ελλάδα, στάθηκε στον τοίχο της μνήμης και έγραψε το όνομα του υπασπιστή του, Γιώργου Βασιλάκη. «Ήσουν καλός, άξιος και γλυκός», έγραψε, περιγράφοντας με τρεις λέξεις τον αξιωματικό που σκοτώθηκε όταν εξερράγη στα χέρια του παγιδευμένος με εκρηκτικά φάκελος με παραλήπτη τον κ. Χρυσοχοΐδη. Ο Γιώργος Βασιλάκης ήταν ένας από τους στενότερους συνεργάτες του κ. Χρυσοχοΐδη και η απώλειά του τον έχει σημαδέψει ανεξίτηλα.

Πηγή: tilegrafimanews.gr