Δ. Μάντζος: Λήψη άμεσων μέτρων για την ενεργειακή κρίση

0
93
δ-μάντζος-λήψη-άμεσων-μέτρων-για-την-ε

Μάντζος: «Η ενεργειακή κρίση επιβάλει τη λήψη άμεσων μέτρων για να μειωθούν οι ανισότητες και το μάρμαρο να μην πληρώσουν μόνο οι πολίτες και το κράτος»…

επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος, σε σχόλιό του για την τοποθέτηση του πρωθυπουργού στη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

«Ο πρωθυπουργός επιχειρώντας να δικαιολογήσει την ατολμία του να υιοθετήσει παρεμβάσεις-ασπίδα για τους πολίτες και να χτυπήσει την κερδοσκοπία των εταιρειών ενέργειας -που σημειωτέον άλλες ευρωπαϊκές χώρες ήδη εφαρμόζουν- καταφεύγει σε επιχειρήματα εκτός πραγματικότητας.

Ως αξιόπιστη πολιτική δύναμη με σαφείς και ρεαλιστικές προτάσεις, από τον Φεβρουάριο είχαμε υπογραμμίσει την ανάγκη για την φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας. Εδώ και καιρό μιλούσαμε για τις υπεραποδόσεις του ΦΠΑ, για να επιβεβαιωθούμε πολύ πρόσφατα από τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση με καθυστέρηση», υπενθυμίζει ο Δ. Μάντζος, το σχόλιο του οποίου καταλήγει ως εξής:

«Η ενεργειακή κρίση επιβάλει τη λήψη άμεσων μέτρων για να μειωθούν οι ανισότητες και το μάρμαρο να μην πληρώσουν μόνο οι πολίτες και το κράτος».

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr