Δ. Μάντζος: Όχι θολά μηνύματα, όχι λάθος μηνύματα για την ελληνική στάση στο Ουκρανικό

0
147
δ-μάντζος-όχι-θολά-μηνύματα-όχι-λάθος

Μάντζος: «Ζούμε ένα τραγικό περιστατικό, μία τραγική φάση της ευρωπαϊκής ιστορίας, απέναντι στην οποία κανείς δεν δικαιούται να εκπέμπει θολά μηνύματα ή να επιλέγει λάθος διλήμματα.

Δεν υπάρχουν διλήμματα, ειδικά για τις ελληνικές πολιτικές δυνάμεις, για την Ελλάδα, για τον λαό», υπογράμμισε, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος.

Φράση με την οποία «φωτογράφισε» όλους «όσοι από την αρχή αυτής της επιδρομής έχουν επιλέξει ένα πιο θολό μήνυμα είτε στην αποστολή του οπλισμού είτε γενικώς στο ποια πλευρά θα πρέπει η ελληνική κοινή γνώμη να ταχθεί. Εμείς θεωρούμε ότι, ειδικά η Ελλάδα που στη γειτονιά της δεν είναι μόνη της, που και εκείνη και η Κύπρος απειλούνται από αντίστοιχο αναθεωρητισμό εξ Ανατολών, θα πρέπει να είναι πάντοτε στην πλευρά της υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των ανεξάρτητων λαών και της εθνικής κυριαρχίας των κρατών».

Αναφορικά με την πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη, για σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, ο κ. Μάντζος ανέφερε για το κόμμα πως είναι «μία υπεύθυνη δύναμη, η οποία, όχι απλώς διευκολύνει αλλά επιδιώκει και θα ήθελε να εγγυάται τον εθνικό διάλογο και την εθνική συνεννόηση σε όλα τα μεγάλα ζητήματα. Το γνωρίζετε πολύ καλά. Το ίδιο κάναμε και στο κοινωνικό ζήτημα της πανδημίας, το ίδιο κάνουμε και στη διαδικασία της αντιμετώπισης της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης με δομική αντιπολίτευση και προτάσεις τις οποίες έχουμε διατυπώσει».

«Το ίδιο κάνουμε -και είναι εθνικό καθήκον και στοιχείο στοιχειώδους πολιτικής υπευθυνότητας- και στα εθνικά ζητήματα. Και γι’ αυτό ζητήσαμε από την πρώτη ημέρα και από την κυβέρνηση τη σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών», πρόσθεσε. Αίτημα που το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής είχε απευθύνει εγκαίρως, αλλά ακόμη και τώρα, σύμφωνα με τον ίδιο υπάρχει κίνδυνος να ληφθούν αποφάσεις στο παρασκήνιο όσον αφορά στη διαχείριση των συνεπειών αυτής της κρίσης. Σε αυτό το σημείο, ο κ. Μάντζος έφερε το παράδειγμα της ενέργειας: «Ακούσαμε κάποιες δηλώσεις για την ενεργοποίηση κάποιων σχεδίων για πυρηνικά εργοστάσια στη γειτονική Βουλγαρία, τα οποία δεν είναι εύκολες υποθέσεις και δεν πρέπει όλες αυτές οι αποφάσεις να λαμβάνονται αβίαστα και χωρίς προηγούμενη συνεννόηση».

Παρεμβαίνοντας, δε, στη συζήτηση και το δίλημμα για τον προσανατολισμό της χώρας, τόνισε: «Ακούσαμε στη Βουλή το γνωστό δίλημμα: Είμαστε στη Δύση – είμαστε στην Ανατολή. Εγώ θα πω, σε ποια Δύση; Σε ποια Ανατολή; Εμείς είμαστε στην Ευρώπη. Η Ελλάδα ανήκει στους πολίτες της, στον λαό της, και αποτελεί ισότιμο μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας».

«Το δόγμα του αναθεωρητισμού ισχύει και στην περίπτωση της Άγκυρας. Υπάρχει μία συνάφεια στον αναθεωρητισμό Πούτιν-Ερντογάν στον βαθμό που και οι δύο μορφές αναθεωρητισμού ανάγονται σε ένα αναχρονιστικό, παλαιό, αυτοκρατορικό παρελθόν», κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Ν.Παπ.

Δείτε επίσης.

Πηγή: tilegrafimanews.gr